Stročji fižol za pozneje


Stročji fižol je ne samo dober, pač pa tudi zdrav. Če imate domačega in vam ostaja, ga lahko shranite za zimski čas.

Potrebujemo:

  • 1 kg mladega stročja
  • 1 liter vode
  • 1 žlico soli
  • 1 dcl vinskega kisa
  • 1,5 žlice sladkorja

D1BD9202-288B-11E0-9D33-2A5D66B94067

Priprava:

V osoljeni vodi kuhamo očiščeno, lahko tudi narezano fižolovo stročje, dokler ne ugotovimo, da bi moralo vreti še 5 minut. Takrat dodamo kis in sladkor ter pustimo vreti še zadnjih 5 minut. Vroče stročje skrbno zložimo v kozarce, zalijemo s tekočino od kuhanja, hermetično zapremo in ohlajamo. Če imamo obilen pridelek, vedno vkuhavamo le mlado stročje, sestavine recepta pa seveda pomnožimo s številom kilogramov fižola. Takšna solata je že skoraj pripravljena za serviranje.

Foto: Pexels