Paprika kot namaz

Če imamo sveže dovolj ali si želimo spremembe, lahko papriko pripravimo tudi kot namaz. Namaz lahko tudi shranimo za čez zimo.


 Za 12 kozarčkov potrebujemo:

  • 5 kg paprike; pol zelene, pol rdeče
  • 2 kg melancan
  • 2 glavici česna
  • 1 zavitek mletega popra
  • 1 liter olja
  • 1,5 litra kisa
  • 1,5 litra vode
  • 1 žlico soli

Priprava:

Že osoljen kis razredčimo z 1,5 litra vode in v tej mešanici najprej 10 minut blanširamo papriko, nato malo dlje kot papriko kuhamo še melancane. Ohlajeno zelenjavo zmeljemo, ji dodamo sesekljan česen in poper ter spet pristavimo na ogenj in počasi vremo. Gosti masi dodajamo po 0,5 dcl olja in ga z mešanjem vkuhavamo, dokler ne porabimo vsega. Zgoščen namaz zložimo v kozarce, prekrijemo z malo olja in zapremo.

Foto: Pexels