Prsi mladega piščanca z mocarelo in paradižnikom

1-IMG_8817

Sestavine (za 4 osebe):
• 1 šopek sveže bazilike
• 4 kosi piščančjih prsi
• 3 olupljeni stroki česna
• 2 krogli mocarele
• 10 kosov črnih oliv brez koščic, narezanih na tanke rezine
• 3 žlice oljčnega olja
• 5 zrelih paradižnikov
• 2 srednje veliki čebuli, narezani na tanko
• sol in poper iz mlinčka
Priprava:
Paradižnik narežemo na približno centimeter debele rezine
in jih položimo v pekač, pomazan z oljčnim oljem. Čebulo
in česen podušimo na oljčnem olju in ju porazdelimo po
paradižniku. Piščanca solimo, popramo, popečemo na
oljčnem olju in položimo na pripravljen paradižnik. Po
piščančjih filejih nato položimo še olive in lističe bazilike in
na centimeter debele rezine narezano mocarelo. Postavimo
v pečico, ki smo jo segreli na 220°C, in pečemo 12 do 14
minut. Postrežemo s polnozrnatim kruhom.

1-IMG_8815
V restavraciji Maxim se že od nekdaj zbirajo ljubitelji
dobre hrane, saj s svojimi jedmi, ki so na
voljo à la carte in se sezonsko menjajo, znajo tam zadovoljiti
tudi najbolj zahtevne goste. Vse jedi so pripravljene
iz svežih, prvovrstnih sestavin, ki pripomorejo
k temu, da je jed hkrati estetska, okusna, zdrava
in lahka za telo. Maximovo kuhinjo predstavljajo tako
izvirne jedi mednarodnega slovesa kakor tudi kulinarične
posebnosti hišnega mojstra Andreja Kuharja.
Gre za enega izmed najboljših kuharjev v deželi na
sončni strani Alp, hkrati pa za prvega in edinega Slovenca,
ki si je zaradi svojih kuharskih spretnosti prislužil
kar šest zaporednih Michelinovih zvezdic, katere
francoska ustanova podeljuje najboljšim kuharskih
chefom in njihovim restavracijam po celem svetu.
Kuharski mojster je svoje recepte tokrat že drugič prispeval
tudi za revijo Sončnica. Prilagodil jih je bolnikom
z osteoporozo.