Prosena kaša z zelenjavo

1-IMG_8820

  • Sestavine (za 4 osebe):
  • 3 dl prosene kaše
  •  150 g paprike
  •  200 g paradižnika
  •  200 g jajčevcev
  •  1 čebula
  •  1 žlička gorčice
  • 3 dl jušne osnove
  • sol
  • črni poper v zrnju
  • česen
  • bazilika (listi)
  • rožmarin
  • olivno olje

Priprava:
Za proseno kašo z zelenjavo najprej na trakce narežemo jajčevce, jih
posolimo in počakamo, da spustijo vodo. Nato jih popivnamo. Proseno
kašo dobro operemo in odcedimo. Čebulo olupimo in na drobno
sesekljamo, prav tako sesekljamo česen in narežemo še papriko.
Na ponvi segrejemo žlico olivnega olja in na njem posteklenimo
čebulo. Dodamo jajčevce in papriko ter pražimo 5 minut, vmes pa
mešamo. Medtem na grobo narežemo baziliko, na drobno sesekljamo
rožmarinove iglice, paradižnik pa narežemo na kocke. Slednjega
stresemo v ponev s čebulo, jajčevci in papriko, dodamo odcejeno
kašo, gorčico, baziliko, rožmarin, sol in grobo strt črni poper. Vse skupaj
zalijemo z jušno osnovo in zavremo. Nato pokrijemo in počasi dušimo,
da se kaša napne. Proseno kašo z zelenjavo premešamo, pokapamo z olivnim oljem in postrežemo.