DBO Šaleške doline Velenje v času koronavirusa

V šaleškem društvu obujajo spomine na čas, ko je društveno delo teklo brez omejitev in hkrati že nakazujejo oživitev dejavnosti, ko se bo koronavirus umiril.

Zaplešite

Verjamemo, da tako kot mi, tudi vi članice, člani, prijatelji društva pogrešate naše vadbe, čajanke, dogodke. Vsi upamo, da se kmalu ponovno srečamo. Do takrat pa predlagamo, da se vsaj tedensko srečamo na našem FB profilu.

V Sončnem tedniku št. 1 predlagamo, da globoko zajamete sapo in v hiši, stanovanju zaplešete. Bodisi sami bodisi z družinskim članom, ki živi v skupnem gospodinjstvu. Lahko tudi pred hišo, na balkonu, če imate prostor. Pomembno je, da se boste vi počutili dobro.

Mi v društvu s tole sliko obujamo spomin na leto 2013, ko smo v društvu začeli z orientalskim plesom. Lepi spomini. Ples je zelo priporočljiva oblika rekreacije za ohranjanje gibčnosti, ki pozitivno vpliva na koordinacijo, spomin, na notranjo harmonijo. Krepi kosti, sklepe, mišice ter vse organe. Gibanje je življenje, življenje je v gibanju. Gibajmo se torej. V teh prijetnih toplih dneh tudi v naravi, ko lahko sproti ”naberemo” vitamin D. O njem pa v kakšnem drugem Sončnem tedniku. Bodite dobro, ostanite zdravi, nadihajte se svežega zraka (lahko tudi na balkonu) … pa zaplešite.

Preventivni teden v Lendavi

Sončni tednik št. 2 je za ta teden postavil v ospredje letošnji preventivno aktivni teden v Lendavi.

Udeleženci so pred epidemijo skupaj s predsednico Janjo preživeli aktivni teden (od 2. 3. do 8. 3.) v Lendavi. Imeli so se krasno, saj so domov prišli polni energije in prijetnih vtisov.

Poleg vadb pod strokovnim vodstvom, plavanja, hoje in družabnih večerov so si ogledali mesto, znamenite točke ter razstavo v Expano, v Razvojnem centru Murska sobota. Vedno je lepo in cenimo skupaj preživete dni. Vedno smo jih. Situacija, v kateri smo se znašli nedolgo za tem preventivnim tednom v Lendavi, ko so osebni stiki omejeni na najožji družinski krog, pa nam še toliko bolj pokaže, kako vredni, dragoceni so osebni, pristni stiki, prijateljstvo. Upam, da se s tem strinjate tudi vi.

Čistilna akcija

V ospredje Sončnega tednika št. 3 smo izbrali čistilno akcijo Čistimo Velenje v sredo, 29. aprila, v kateri so sodelovale naše Janja, Dragica in Hedvika. Akcijo je spodbudila in organizirala Mestna občina Velenje.

Pri čiščenju so bili upoštevani preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa. Takšna dobra dela pripomorejo, da zmanjšamo onesnaženje narave, naših mest, planeta. Čiščenje in pospravljanje je pomembno in aktualno skozi celo leto. Pozitivna naravnanost, delavnost, pomoč sočloveku, primeren odnos do narave, živali je tisto, kar posameznika dela dobrega.

V društvu Sončnica lahko rečemo, da delamo dobro, da ravnamo racionalno s pridobljenimi sredstvi po razpisih in se resnično trudimo da članicam, članom, simpatizerjem, občanom ponudimo največ z materialnim in nematerialnim, s tistim, kar imamo, kar smo.

Čestitke ob 1. maju, prazniku dela. Lepo se imejte in pazite nase, na svoje zdravje in na svoje bližnje.

Zapisala: Lucija Venta