Vabilo na vroče latino ritme

Kakšno povezavo imajo telovadke Društva za osteoporozo Dolenjske, ki jih vodi gospa Vida Mamilovič, z gornjim vabilom, se boste vprašali. Brez panike. Ne bomo se »polomile« z vročimi ritmi. Le telovadimo v dvorani, v kateri je velik napis z omenjenim vabilom.

Dolenjska 1
V nekaj trenutkih je bila med telovadkami pripravljena „mizica pogrni se“.

Moramo se pohvaliti, da smo kar pridne in vztrajne. Dvakrat na teden smo ob osmih zjutraj že na svojih mestih. Največkrat nas je okrog trideset in dvorana je polna. Naša voditeljica Vida je zelo natančna in poskrbi, da se v eni uri sistematično razgibamo od glave do prstov na nogah. Ničesar ne pozabi. Zna pa nas tudi presenetiti in za praznike »pocrkljati«. Tako je bilo tudi v prazničnem decembru. Pred božičem smo telovadile malo drugače – v krogu in ob glasbi s kasete po taktu pokojnega športnega novinarja Staneta Ureka. Ko smo telovadile na trebuhu, ni bilo dovoljeno odpreti oči. V tistih nekaj trenutkih je bila sredi dvorane pripravljena »mizica pogrni se«, kar v prevodu pomeni nekaj pladnjev čudovitega peciva, vroč čaj in kava. Na sredi teh dobrot je zažarela svečka, Vida z božično kapo na glavi jo je prižgala, zaželela vsem vesel božič in nas povabila na dobrote, ki sta jih z Jožico pripravili v popolni tajnosti. Presenečenje je bilo popolno. Dobro smo se okrepčale, objele in zapele. Besede hvaležnosti so bile iskrene in od srca.

V nekaj letih druženja pri telovadbi smo stkale pristna prijateljstva. Rade se družimo, pokramljamo in nasmejimo. Vsak mesec gremo po telovadbi na kak pohod. Uživamo v drobnih radostih, solidarne smo v žalosti in v veselju. Rade imamo Vido, ki ima do vseh topel, čuteč in prijazen odnos. Rade imamo telovadbo.

Vse te vrednote želimo ohranjati tudi v prihodnjem letu, saj nas notranje bogatijo, ohranjajo vedre in zdrave. Tako lepe odnose želimo telovadkam v vseh osteoporotičnih društvih po Sloveniji.

Cecilija Smolič,
Društvo za osteoporozo Dolenjske