Utrinki z naših tedenskih dejavnosti

Ponedeljek

DBO-Trbovlje-1
Ponedeljkova telovadba

Prvo popoldne v tednu je namenjeno telovadbi. Ker nas je telovadk veliko, smo razdeljene v dve skupini, fizioterapevtki nas pridno razgibavata. Vadba je primerna našim letom in sposobnostim, pa kljub temu ne gre brez truda in občasno bolečih mišic. Na koncu ure smo kar precej utrujene, ampak zadovoljne, da smo spet nekaj naredile zase.

Torek

DBO-Trbovlje-2
Torkov pohod dobre volje, pa četudi v snegu

Ob 8. uri se zberemo na za vsak teden posebej določenem mestu, da so naše poti čim bolj različne. Ne glede na vreme in letni čas se dobre volje odpravimo na dve do triurno pot po okolici Trbovelj. Prehodile smo že vse gozdne in druge stezice okrog našega mesta. Med hojo se veliko smejimo, pripovedujemo si šale, klepetamo o kuhi in peki pa vzgoji naših vnukov, predvsem pa opazujemo naravo, ki nas napolnjuje z novo energijo. Tudi rožicam se ne moremo upreti, naberemo si jih za šopek na domači mizi. Kadar je cilj daleč, se peljemo v eno smer z avtobusom. Ko se vračamo, zavijemo še na kavico, potem pa odhitimo vsaka k svojim domačim obveznostim.

 

Sreda

To jutro je namenjeno srečanju v društvenem prostoru, kjer se pogovorimo o dejavnostih, kdaj in katero predavanje bo na programu, o problemih in rešitvah le-teh, prijavimo se na izlet ali pohod in plačamo vse, kar je treba. Sledi še obisk tržnice pa trgovine in dopoldne je pri kraju.

Četrtek

Ob četrtkih ponavljamo torkovo dejavnost, le da je ta dan pohodnic manj, ker se nekatere odpeljemo ob 10. uri s kombijem v termalno zdravilišče Laško. V tamkajšnjem bazenu se pridružimo hidrogimnastiki, potem pa še vsaka po svoje uživamo v plavanju. Hitro, kar prehitro je razvajanja v topli vodi konec in kombi nas spet odpelje domov.

Društvo osteoporoze Trbovlje