Vabilo na meritve MKG

Pred svetovnim dnevom osteoporoze, ki ga obeležujemo vsako leto 20. oktobra, pripravljamo v Društvu za preprečevanje osteoporoze Posavje v sodelovanju z Zdravstvenim centrom Aristotel d. o. o. Krško, Društvom upokojencev Dobova – Kapele in Društvom upokojencev Kostanjevica na Krki

brezplačno ultrazvočno merjenje
mineralne kostne gostote

na petnici in izračun ocene tveganja za osteoporozni zlom v naslednjih desetih letih s pomočjo računalniškega modela FRAX.

Vabljeni, da nas obiščete
v sredo, 2. oktobra 2013, med 16.30 in 19.30
v prostorih Društva upokojencev Dobova
in
v četrtek, 10. oktobra 2013, med 16.30 in 19.30
v prostorih Gostilne Žolnir v Kostanjevici na Krki.

Meritve so namenjene ženskam po menopavzi in moškim, starejšim od 50 let.

Zaradi daljšanja življenjske dobe je danes vse več obolelih za osteoporozo, posebej med ženskami. Bolezen nastane zaradi zmanjševanja kostne gostote in slabšanja kakovosti kosti. Posledica tega je njena krhkost, s tem pa povečana možnost zlomov, zlasti zlomov vretenc, zapestja, kolka ali nadlahtnice. Merjenje kostne gostote je eden od načinov ugotavljanja bolezni, posebej še v povezavi z metodo FRAX. Ogrožene napotimo na nadaljnje preiskave.

Posavsko osteoporotično društvo vam želi omogočiti lažjo dostopnost do tega merjenja, zato ob prijaznem sodelovanju vaših društev upokojencev in predsednikov Slavka Bokarja in Ivana Volčjaka prihajamo v Dobovo in v Kostanjevico. 

Veseli bomo, če boste izrabili to priložnost.

Za DPOP
Milena Jesenko, predsednica