Tudi brez krušne peči se jo da narediti, brez skrbi.
Sestavine
Za vlečeno testo:
- 50 dag gladke moke
- 1 jajce
- 2 – 3 žlice belega olja
- 1 žlička soli mlačna voda (za boljše testo pa jo lahko zamenjamo z mlekom)
Za nadev:
- 50 dag skute
- 4 dl kisle smetane
- 2 jajci
- malo soli
- grozdje ali rozine
Priprava:
Testo dobro zamesimo, pokrijemo s skledo in pustimo počivati, da se lepše razvleče. Testo lahko razvlečemo na loparju, v pekaču, na papirju ali pa na zeljnem listu. Po testu potrosimo soljeno skuto, rozine ali grozdje ter polijemo s kislo smetano, ki smo ji primešali jajci.
Nato pokrijemo s testom, še enkrat obložimo z nadevom in znova pokrijemo s testom. Po vrhu namažemo z ostalo kislo smetano in postavimo v vročo peč.
Prvič objavljeno v reviji Sončnica, november 2012
Foto: revija Sončnica, november 2012