Tatarski biftek s tuno in tofujem

Med božično-novoletnimi prazniki si radi privoščimo malo več. Preizkusite bolj zdravo, a nič slabšo, verzijo tatarskega bifteka. Utegnite biti presenečeni.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 200 g tune v slani vodi (ena manjša konzerva)
  • 1 mlada na drobno sesekljana čebula
  • šop na drobno sesekljanega peteršilja
  • 2 na drobno narezani sardini
  • 50 g tofuja, narezanega na majhne kocke
  • 50 g pasirane skute
  • 100 g skute ali svežega sira (cottage cheese)
  • sol in poper za okus

Priprava

Z vilicami tuno dobro zdrobimo, dodamo še druge sestavine in mešamo toliko časa, da zmes postane kremasta. Namažemo jo na kruh ali toast, na vrh pa lahko položimo še rezino kuhanega jajca. Je odlična predjed, zelo dobro pa se poda tudi k sveži zeleni solati. Jed je bogata s kalcijem in vitaminom D.

Prvič objavljeno v reviji Sončnica, november 2013