DO Trbovlje: Prvo druženje

Leto 2021 je bilo zame posebno. Težko sem pričakovala jesen, ker je tedaj nastopila moja upokojitev. To pomeni tudi več časa za aktivnosti, za katere mi ga je prej zmanjkovalo. Ker sem članica trboveljskega društva osteoporoze, sem se takoj odločila, da se vključim v že načrtovane programe.

V oktobru je bil organiziran jesenski oddih v Zdravilišču Radenci. Kot majhen otrok sem težko pričakovala dan odhoda. To je bil zame prvi dopust brez ostalih članov družine. Avtobus je bil zaseden do zadnjega sedeža, članice nasmejane in lepo urejene. Takoj so ugotovile, da se jim je pridružil »nov« obraz. Lepo so me sprejele, za kar sem jim iz srca hvaležna.

Jesen niso le meglena jutra in deževni dnevi. V Radencih nas je pričakalo sonce, ki nas je grelo vseh pet dni. Veliko je bilo sprehodov med krošnjami dreves, ki so se razkazovale v krasnih toplih tonih, kot da so posute z dišečim cimetom. Jesenski žarki so nas napolnili z energijo in D vitaminom. Plavanje v termalnem kopališču, razvajanje v mehurčkih ter pitje mineralne vode, ki smo si jo lahko natočile neposredno ob izviru, so naše bivanje še popestrili. Seveda pa je za dobro počutje in zdrave kosti pomembna tudi kulinarika. Hrana je bila okusna in raznolika.

Zaradi omejitev ni bilo hotelskih družabnih dogodkov. A iznajdljive članice so pripravile družabno igro Bingo, ki se je v večernih urah odvijala samo v naši sredini.

Čeprav je bil oddih kratek, smo se napolnile z vitalno energijo. Proti domu smo se vračale zdrave, zadovoljne, z dobrimi občutki in seveda upanjem, da bomo jesenski oddih ponovile tudi v letu 2022.

Mira Kerin