Cekinov grad

CEKINOV GRAD – RAZSTAVA »NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?«

img_2305-001 img_2308-001

Oktobrsko potepanje naj bi nas vodilo na ogled Vodnikove domačije v Ljubljani. Ker pa jo  obnavljajo, smo se namesto tega podale na razstavo z naslovom »Nikoli jim ni bilo bolje?«, ki pripoveduje o tem, kako so modernizacijo sveta in prehod iz pomanjkanja v blagostanje razumeli na različnih koncih Jugoslavije. Razstava je v  Muzeju novejše zgodovine v Cekinovem  gradu poleg Hale Tivoli. Prikazuje, kako smo živeli od l. 1945 do razpada SFRJ. Vrača nas  v preteklost, nas spomni na vrtec, šolo, vinilne gramofonske plošče in juke-box, na Marlesova kuhinjo … Mnogo zanimivih predmetov prikliče že odmaknjene spomine. Družinski avtomobil fičo, ki stoji pred vhodom v muzej,  pa vzbudi dilemo: ali so bili ljudje tedaj manjši, kot so danes?

img_2263img_2288

img_2293 img_2285 img_2274 img_2265

Razstava je resnično zelo zanimiva, priporočam ogled, kajti med nekoliko obledelimi barvami bo vsak našel kaj svojega. Res krasno!

Po tradiciji si po vsakem potepanju privoščimo kavo, ta dan ni bil izjema, poleg tega smo se po lepem vremenu še sprehodile skozi park Tivoli ter s tem nekaj naredile tudi za svoje zdravje.

img_2298img_2292

 

Zapisala: Nada Superina

Foto: Metka Janc