Svetovni dan osteoporoze 2016


img_2407»Imejte radi svoje kosti – mislite na prihodnost«.

To geslo letošnjega svetovnega dneva osteoporoze – ta je sicer 20. oktobra – nas je v soboto, 15. 10. 2016, pripeljalo v Kočevje. Z vseh koncev Slovenije smo prišli, iz vseh 18 društev, včlanjenih v Zvezo bolnikov z osteoporozo Slovenije. Okoli 800 nas je napolnilo Športno dvorano, potem ko smo si v dopoldanskem času ogledali nekatere kulturne in naravne znamenitosti Kočevske. Organizacija srečanja je bila tokrat zaupana članicam Društva za osteoporozo Kočevsko-ribniške regije in kar takoj lahko zapišemo, da si za izvedbo zelo zahtevne prireditve zaslužijo vso pohvalo.

img_2503Strokovno in družabno srečanje so počastili s prisotnostjo poslanec DZ RS Janko Veber, podžupan občine Kočevje Predrag Bakovič, župan občine Ribnica Jože Levstek, županja občine Kostel Lili Butina, starosta društva Stanko Nikolič, dr. med., in še drugi gostje, ki so tako ali drugače povezani s kočevsko-ribniškim društvom osteoporotikov.

Po pozdravnih nagovorih gostiteljice Štefke Ule, predsednice ZDBOS Dušeimg_2428 Hlade Zore, dr. med., in podžupana Predraga Bakoviča smo poslušali izjemno zanimivo predavanje dr. Boštjana Salobirja o osteoporozi in krhkosti pri starostnikih. V bogatem in pestrem  kulturnem programu, ki ga je povezoval Tomi Gavranič z Radia Univox, so sodelovali člani ljubiteljskih skupin iz Kočevja in Ribnice, godba na pihala, plesalke in pevke … Bilo je pestro, prijetno za uho in oko. Ob stoječem aplavzu je bil ganjen Nace Junkar. Za prijetno vzdušje po koncu uradnega dela je skrbel narodno zabavni ansambel Ribniški pušeljc.

To je le skromen povzetek celodnevnega dogajanja v Kočevju. Za obširnejši zapis bo poskrbela urednica Sončnice Nataša Bucik Ozebek v novembrski številki našega glasila.

img_2546   img_2437

  img_2503   img_2526

img_2424   img_2460

dpo-posavje-v-kocevju     ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

skupina-clanic-iz-sentjerneja-in-kostanjevice  duska-nas-seznanja-s-preteklostjo-kocevske

nastop-veselih-soncnic-iz-zagorja-ob-savi nastop-plesne-skupine

Besedilo: Milena Jesenko
Fotografije: Metka Janc in Vera Borštnar