Chilaquiles

????????????????????????????????????

Čas priprave: 30 minut
Energijska vrednost: 805 kcal
Proteini: 28 g
Kalcij: 508 g
Vitamin D: 0,04 IU

Sestavine (za eno osebo):
● 3 koruzne tortilje (kupimo jih
lahko v večini trgovin)
● 150 ml rastlinskega olja
● 200 g paradižnikov
● 50 g čili paprike (tradicionalno
uporabljajo papriko jalapeno)
● 1-2 stroka česna
● sol
● 100 g svežega sira (v Mehiki
uporabljajo tako imenovani
quesco fresco, mi ga lahko
nadomestimo s svežim sirom,
grškim feta sirom ali kozjim
sirom)
● 30 g kisle smetane

Priprava:
Razrežite tortilje na četrtine, da dobite trikotnike. V ponvi jih popecite na
vročem olju, da postanejo hrustljave. Papriko prerežite in iz nje očistite semena, nato jo skupaj s paradižnikom prevrite. Paradižnike, papriko in česen spasirajte v mešalniku v omako. Mešanico solite po okusu.
Popečene tortilje naložite v posodo, ki jo boste lahko dali v pečico. Prelijte jih s paradižnikovo omako, na vrh dodajte kislo smetano in potresite z zdrobljenim sirom. Vse skupaj položite v pečico in na približno 150 stopinjah Celzija pecite toliko časa, dokler se sir ne začne topiti.

Recept je povzet od Mednarodne fundacije za osteoporozo – IOF