Obvestilo 1/2016

Obvestilo 1/2016
Ljubljana 25. 1. 2016

Prijazen pozdrav!

Pred vami je obvestilo 1/2016, prvo od 4, ki jih načrtujemo v letošnjem letu. Drugega boste prejeli v zadnjem tednu marca, tretjega prvi teden septembra in četrtega prvi teden novembra. Če boste potrebovali dodatne informacije vas vabimo, da nas obiščete v pisarni društva na Potrčevi 16. ali pokličete v času uradnih ur, vsak torek od 10. do 12. ure na telefonski številki 01/ 540 19 15.
In kaj načrtujemo v januarju , februarju in marcu.

JANUAR
Silvestrovanje : 14. januarja ob 13.00 uri v gostilni Pečarič.
Na našem tradicionalnem silvestrovanju smo že bili 14. januarja. V gostilni Pečarič se nas je zbralo 30. Imeli smo dobro kosilo, naš «muzikant« je z dobro glasbo poskrbel za zdravo razgibavanje. Izmenjali smo si darila, ki smo jih prinesli udeleženci, za piko na i pa je društvo vsakemu podarilo steklenico Muzejska voda – Voda za prihodnost, s katero simbolno ohranjamo pitno vodo za prihodnost in opozarja na pomen čiste pitne vode, ne le pri nas, ampak v širšem globalnem okolju.
Terapevtska vadba :
je letos 3x tedensko.Uvedli pa smo tudi vadbo za boljše ravnotežje in krepkejše mišice – vse da bi se naučili kako preprečiti padce in osteoporozne zlome. Učili se bomo vsak torek od 9. do 10. ure in to v januarju in februarju. Obisk vadbe je brezplačen.
Vadbe:
Štefanova 11. Ljubljana : ponedeljek 9. do 10.ure in sreda od 8,30 do 9,30h
Zarnikova 3. Ljubljana: torek od 17.do 18.ure
Vaje za ravnotežje:
Štefanova 11, Ljubljana: torek od 9.do 10.ure.
Hidrogimnastika : 1x tedensko po urniku
Univerzitetni rehabilitacijski inštitut (URI) Soča Linhartova 51.Ljubljana: petek od 19 do 20 ure.

FEBRUAR
Potepanje:
11. februarja ob 10.00 uri se bomo zbrali pred Prešernovim spomenikom in se sprehodili do Mestnega muzeja ter si ogledali razstavo o pomenu vode v naravnem vodnem krogu in ekologiji ter skrbi za pitno vodo. Cena vstopnice 4,00 €/ na osebo. Pred Muzejem vas bo pričakala naša članica Metka . Po obisku razstave bomo
Strokovno predavanje :
15. februarja ob 16.00 uri v UKC z naslovom »Preprečiti padce zaradi osteoporoze », predavateljica mag. Elizabeta Stepanović, višja medicinska sestra, UKC Ljubljana, KO za endokrinologijo.

Terapevtska vadba : 3x tedensko po urniku
Vadba za ohranjanje ravnotežja : 1x tedensko po urniku
Hidrogimnastika : 1x tedensko po urniku

MAREC
Naše tradicionalno obeležje dneva žena bo v ponedeljek 3. marca ob 15. uri v prostorih društva vojnih invalidov na Malenškovi 1. Pripravljamo krajši kulturni program in za prijetno druženje bomo poskrbeli vsi. Kot vsako leto bomo veseli domačih pekovskih dobrot.
Zbor članov: Društva bolnikov z osteoporozo Ljubljana: bo 14. marca ob 16.uri v predavalnici 2 v UKC Ljubljana. Program zbora članov bo sestavljen iz uradnega dela, takrat bomo potrdili poročilo za leto 2015 in program dejavnosti za leto 2016 ter spremembe Statuta DBO Ljubljana. Sledil bo kulturni program, nato pa druženje in prijeten klepet. Vabimo, da se zbora udeležite v čim večjem številu!
Terapevtska vadbo : 3x tedensko po urniku
Vadba za ohranjanje ravnotežja : 1x tedensko po urniku
Hidrogimnastika : 1x tedensko po urniku

OBVESTILA
Članarina 2016 :
Članarina za leto 2016 ostaja nespremenjena in bo 15,00 EUR. Tokrat smo obvestilu priložili tudi položnico in veseli bomo, če članarino čimprej poravnate.
Odpoved izleta ali udeležbe na srečanjih
Stroške za organizacijo in izvedbo srečanj ali izletov bo treba poravnati ob prijavi. Prosimo da , če se izleta ali srečanja ne boste mogli udeležiti, to sporočite 7 dni pred dogodkom. Stroškov vplačanih za prevoz vam zaradi pogodbenih obveznosti do izvajalca ne bomo mogli povrniti.

NAJAVE
Dnevi zdravja v Šmarjeških toplicah bodo od 15. maja do 22. maja 2016

Program dejavnosti v letu 2016 vam posredujemo v prilogi.

Objava obvestila 1/2016 in načrta dejavnosti na spletni strani www.osteoporoza.si. V rubriki društva

( aktualno) poiščite Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana in si preberite vse naše prispevke.

Lep pozdrav

Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana
Za upravni odbor Duša Hlade Zore, predsednica