Obvestilo 1/2019

OBVESTILO št. 1/2019
Ljubljana 22.januar 2019

Prijazen zimski pozdrav vsem članicam in članom!

V DBO Ljubljana kot vsako leto začenjamo z novim obdobjem našega delovanja. Prvo obvestilo v tekočem letu je kot vedno namenjeno obveščanju o načrtovanih dogodkih in dejavnostih. Z obvestili, ki jih boste prejeli še v aprilu, septembru in novembru pa vas bomo dodatno opozorili na načrtovane dogodke v prihajajočih mesecih in morebitnih novih dogodkih.
Za vse dodatne informacije vas vabimo, da nas obiščete vsak prvi in drugi torek v mesecu med 10. in 12.uro v naši pisarni na Potrčevi 16 ali pa nas pokličete v času uradnih ur na telefon 01/540 19 15 ali na mobitel – 040 /24 00 55 med 10. in 12. uro.
Naš program za leto 2019: program bo tokrat predstavljen malo drugače.
Nismo ga uredili po mesecih temveč po posameznih aktivnostih.

Terapevtska vadba:
Na Štefanovi 11: vsak ponedeljek od 9.ure – 10.ure in sredo od 8,30 – 9,30 ure
Na Zarnikovi 3: vsak torek od 17. ure – 18.ure.
Hidrogimnastika:
v URI Soča, Linhartova 51: 1 x tedensko ob petkih od 19. do 20.ure.

Potepanja:
Četrtkova potepanja so že naša stalnica. Članice ste jih dobro sprejele, čeprav opažamo, da udeležba ni več tako številčna kot na začetku. V letošnjem letu načrtujemo obiske:
14.2.: Narodna galerija
11.4.: Zbirni center odpadkov Barje
9.5.: Zbiljsko jezero ali Kamnik
13.6.: Piknik v Zajčji dobravi (preverimo)
12.9.: Železniški muzej na Parmovi
10.10.: Vodnikova domačija
14.11.: Kino matineja v kinu Komuni

Izleti
2. marec 2019 – izlet na Sejem cvetja in vrtnega okrasja z ogledom Gorice in Pordenone. Organizator bo agencija Palma. Prijave do 12.2. v društvu ob plačilu 36.- €
September (datum še ni določen-) izlet v Polhov gradec z ogledom Poštarskega muzeja in Čebelarskega muzeja.

Dnevi zdravja
Seveda nismo pozabili na naše vsakoletne Dneve zdravja v Šmarjeških toplicah. Tokrat bodo predvidoma v mesecu maju.

Predavanja:
Predavanja bodo tudi letos v predavalnici 2 UKC Ljubljana. Načrtovani datumi so 11.2., 11.3., 11.11., in 16.12.
Poskušali bomo poiskati predavatelje, ki bi nam na zanimiv in razumljiv način predstavili : Varna uporaba zdravilih, Očesne bolezni pri starejših , Sarkopenijio starostni izgubi mišic, ki se kaže kot manjša mišična moč in slabša vzdržljivost,
Fibromialgijo- bolezen ki sodi v skupino zunajsklepnega revmatizma in je bolezen, pri kateri je posameznik močno utrujen in občuti razširjeno bolečino …To je samo nekaj predlogov, ki so prišli v ožji izbor.
Obeležje dneva žena
Dne 7.3. od 15. do 17.ure bomo v dvorani ČS Center na Grablovičevi 28 obeležili dan žena. Pripravili bomo kratek kulturni program. Vabimo vse naše članice da se predstavijo s svojimi izdelki. Kot vsako leto bomo veseli domačih pekovskih dobrot, ki jih prispevate vestne članice.

Svetovni dan osteoporoze
Datum in kraj bosta določena na sestanku upravnega odbora Zveze društev z osteoporozo Slovenije v mesecu marcu. O odločitvi vas bomo obvestili v obvestilu meseca aprila in v spomladanski številki Sončnice.

Novoletno srečanje
Naj bi bilo 12.12.. Naš predlog je živahno silvestrovanje v popoldanskem času s kosilom in glasbo za ples. Če ne bo dovolj zanimanja pa popoldanski kuhanček .

VOLILNI OBČNI ZBOR DBO LJUBLJANA
bo 11.3.2019 ob 16.uri, v predavalnici št. 2 UKC Ljubljana. Potrdili bomo poročilo o delu društva in finančno poslovanje društva in izvolili novo vodstvo. Načrtujemo pa tudi PREDAVANJE o » Varni uporabi zdravil«. Druženje bomo zaključili s pogovorom in manjšo pogostitvijo. Pridite v čim večjem številu.
POMEMBNO
Letos članicam upravnega odbora društva poteče mandat. Nekatere so se odločile, da z delom ne bi več nadaljevale. Torej vabimo vse članice, ki bi želele sodelovati, da bo društvo lahko nadaljevalo s svojim delom in skrbelo za izobraževanje in dobro počutje svojih članic in članov.
PLAČILO ČLANARINE
Priložena je tudi položnica za plačilo članarine za leto 2019 . Članarina ostaja nespremenjena – 15 eur. Tisti, ki ste članarino že poravnali, položnice seveda ne boste prejeli!
Obvestilo 1/2019 je objavljeno tudi na spletni strani
www.osteoporoza.si . V rubriki DRUŠTVA – AKTUALNO poiščite DBO Ljubljana in si preberite vse naše prispevke.

Lep pozdrav

Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana
za upravni odbor Duša Hlade Zore,