Murska Sobota: S trdno voljo do uspeha

Kljub okoliščinam, ki so zaznamovale pomlad in del poletja, se v Prekmurskem osteološkem društvu Murska Sobota nismo vdali. Iskali smo možnosti in okolja, kjer bi kljub ukrepom covida-19 lahko ostali v stiku s svojimi članicami in člani. Komunikacija je potekala po različnih kanalih: e-pošta, facebook, pisnah obvestila, telefon in tudi osebni stiki, če so okoliščine dovoljevale. Z željo, da realiziramo zastavljeni program, smo morali vložiti precej več napora in osebne angažiranosti.

Pripravili smo zaključno srečanje za prvo poletje. Zbrali smo se v prečudoviti naravi na pohodu in zasluženi zdravi malici. Za  vzdržljivejše je bila potdolga  5 km, za ostale pa krajša, le  2 km. Imetnike pohodnih palic smo  pred odhodom poučili o pravilni uporabi palic in pravilnem koraku nordijske hoje.Uspelo nam je organizirati in izvesti letovanje v Rogaški Slatini. Dopust je bil aktiven in obogaten s strokovno vsebino. Skupaj s hotelskim kuharjem smo izvedli kuharske delavnice, dneve smo popestrili s telovadbo.

Uresničila se nam je nekajletna želja – osvojiti Veliko planino. Prečudovito vreme in pozitivna klima udeležencev sta pustila globok pečat. Pozabili smo na težak korak ali kakšno bolečino in srečno prispeli v dolino.

Kjer je volja, tam je pot . Kjer je cilj, tam je uspeh.

Marija Horvat, predsednica