DO Dolenjske: »korona« in delo v društvu

Pri nas na Dolenjskem smo zelo aktivne. Seveda nas je novo nastala situacija v zvezi s »korono« prekinila v skoraj vseh aktivnostih. Morale smo opustiti vadbo v telovadnicah, odpovedati predavanja, tudi občnega zbora ni bilo mogoče izpeljati, a »naveza« med članicami je ostala.

Enkrat mesečno smo se dobivale na prostem tudi poleti, na klepetu ob kavici. Komunicirale smo po  družbenih omrežjih, se pogovarjale po telefonih in si pripovedovale, kako doživljamo pandemijo. Korajžno smo prenašale nastalo situacijo in komaj čakale, da v jeseni začnemo z aktivnostmi.

A glej ga zlomka, »korona« zopet zavira in onemogoča vadbo v telovadnicah, česar se članice najbolj veselijo, telovadbo in druženje po vadbi zelo pogrešajo. Zato smo v mesecu septembru v upravnem odboru staknile glave in pripravile načrt, kako bomo vadbo organizirale na prostem. Povezale jo bomo s krajšimi pohodi. Začnemo v oktobru, še prej pa se bomo namesto odpadlega končnega izleta v juniju zapeljale na splavu po prelepi zeleni Krki.  Tako si bomo svoje  mesto ogledale še iz kotičkov, ki jih sicer ne vidimo. Seveda bomo upoštevale navodila NIJZ in poskrbele za varnost.

Zapisala: Vida Mamilovič
Več o Društvu bolnikov Dolenjske