Merjenje MKG in FRAX v Krmelju

DSC_2430 DSC_2429

Posvet                                                Dipl. ing. rad. Tina Bončina
To leto imamo v načrtu UZ meritve MKG v treh krajih, za začetek smo to opravili v Krmelju, občina Sevnica, 5. 5. 2016. (Naslednje meritve bodo v Kostanjevici in zadnje v Brežicah ob dnevu invalidov in bolnikov občine Brežice). Veseli smo bili velikega odziva, saj se je udeležilo kar 67 ljudi, med njimi tudi 6 moških.

Sodelovanje treh akterjev – Zdravstveni dom Sevnica, Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje in Društvo upokojencev Krmelj – je dokaz, kako  skupaj lahko naredimo kaj dobrega za naše člane, za krajane. Pri  vabilih pa je bila v pomoč Cilj je bil dosežen: pritegnili smo veliko število prebivalcev krmeljskega okolja. Udeleženci so dobili ustrezne napotke za nadaljnje ukrepanje, če je rezultat meritev pokazal sum na osteoporozo. V takem primeru so dobili priporočilo za pogovor z osebnim zdravnikom, ki bo ravnal po svoji zdravniški presoji.

IMG_4268Polna čakalnica

UZ meritve je opravila dipl. ing. radiologije Tina Bončina iz Zdravstvenega doma Sevnica, ki je s svojo delovno vnemo in prijaznostjo prispevala k dobremu vzdušju med čakajočimi. Stanje ogroženosti z računalniško metodo FRAX je ugotavljala naša članica Alenka Slatner, administrativna opravila so bila zaupana Viki Koprivec, v pomoč pri izvedbi  so bile še Ana Hočevar, Silva Dobnik in Milena Jesenko, ki so tudi članice Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje.

DSC_2433 Naša Malči

Sodelovanje in pomoč Zdravstvenega doma Sevnica je za naše Društvo izjemno pomembna, saj potrebujemo stroko, če želimo dobro delati v korist zdravja ljudi in ohraniti zaupanje članov v to, kar delamo. Zato smo tej ustanovi še posebej hvaležni za odzivnost.

IMG_4272 Alenka v akcijiIMG_4271 Vika v akcijiIMG_4261 Nasmejane članiceIMG_4284Tudi moški so prišli; v sredini predsednik Društva upokojencev Krmelj Ciril Krištof.IMG_4293 Alenka in Vika

Slike Ana Hočevar, besedilo Milena Jesenko