Janja Rednjak ̶ naj prostovoljka MO Velenje za leto 2019

3. julija 2020 je v Letnem kinu ob Škalskem jezeru potekala prireditev s podelitvijo priznanja naj prostovoljka Mestne občine Velenje za leto 2019. V Društvu bolnikov z osteoporozo Šaleške doline, s krajšim imenom Sončnica, smo zelo veseli, da je komisija prepoznala delo naše predsednice in jo nagradila s tem prestižnim nazivom.

Janja Rednjak je prostovoljnemu delu predana skoraj dvajset let. Pred prihodom v društvo Sončnica je bila že vrsto let kot prostovoljka tajnica velenjskega Društva za boj proti raku, Zveza slovenskih društev za boj proti raku ji je za prizadevno delo leta 2008 podelila srebrno plaketo. Njen prihod v Društvo bolnikov z osteoporozo Šaleške doline, s Sončnica je prinesel novo energijo. Poprijela je za vsako delo in vse naredila z dobro voljo. Uspelo ji je organizirati in poskrbeti za izvedbo niza različnih zanimivih aktivnosti, ki se v društvu dogajajo skozi vse leto, kot so plesna delavnica, telovadba, joga, pohodi, sončnične čajanke.

Dosežki njenega dela v društvu so veliki in merljivi. A Janja Rednjak ni prostovoljka le v Društvu bolnikov z osteoporozo Šaleške doline. Že nekaj let je aktivna v projektu Donirana hrana v mestni občini Velenje, v okviru ZPM Ljubljana Moste ̶ Polje sodeluje v Ljubljani in na lokalnem območju, kjer je izvajala cikel brezplačnih delavnic Dobro sem, za kar si je kot trenerka pridobila ustrezno znanje. To je program za krepitev duševnega zdravja ranljivih skupin. Prav tako je v Velenju v okviru projekta Trije zimski botri že nekaj let zapored razveseljevala otroke iz socialno šibkejših družin, prevzela je tako organizacijo kot logistiko razdeljevanja daril. V letu 2019 je bila organizatorka dogodkov v počastitev vrednot narodnoosvobodilnega boja v okviru KO ZB Vinska Gora.

Pri svojem delu je Janja Rednjak samoiniciativna, samostojna in neizčrpen vir idej, ki jih tudi uspešno uresniči. Je vestna in zanesljiva, projekte in program izvede od idejne zasnove do konca. Potrebno je poudariti, da tudi svojim sodelavkam v društvu omogoča kreativnost, da lahko uspešno uresničujejo svoje zamisli. Njen čut za ljudi je izjemen, spoštuje vsakega človeka, je komunikativna, prijazna, vselej pripravljena pomagati.

V društvu Sončnica lahko rečemo, da smo na svojo predsednico Janjo Rednjak iskreno ponosni. Hvala Mladinskem svetu Velenje in Mladinskemu centru Velenje za odlično organizacijo prireditve ter Mestni občini Velenje za pokroviteljstvo.

Lucija Venta,
sekretarka društva Sončnica, Velenje
več o Društvu bolnikov z osteoporozo Šaleške doline Velenje