DBO Pomurje – Radenci: Kaj smo delali v letu 2017

V društvu nas je bilo 245: 202 članici in 43 članov. Osnovno vodilo vseh naših dejavnosti je bila skrb za življenje s čim bolj trdnimi kostmi.
Treh delavnic o oživljanju in delu z defibrilatorjem, ki smo jih izvedli v sodelovanju z Zdravstvenim domom Gornja Radgona, se je udeležilo 50 članic in članov. Seznanili smo se tudi z dejavniki tveganja za srčne in žilne bolezni.
Na sejmu sodobnega zdravstva Medical v Gornji Radgoni si je kostno gostoto izmerilo preko 170 občanov.
Izjemno vesela in doživeta so bila naša druženja na izletih. Bili smo  v Benetkah, Šempetru in v jami Pekel, obiskali smo Fontano piva v Žalcu, si ogledali Celjski grad in se udeležili Svetovnega festivala praženega krompirja v Velenju. Spoznali smo tudi še neodkrite kraje bližnjega Goričkega, kjer smo opravili krst mošta in ga s tem na praznik sv. Martina spremenili v vino. Najštevilčnejša pa je bila udeležba na proslavi svetovnega dne bolnikov z osteoporozo v Slovenj Gradcu, ko smo si ogledali še Prežihovino, občudovali Uršljo goro ter na poti ozko Dravsko dolino.
Zelo spodbudna za članice je bila rekreativna telovadba pod vodstvom diplomirane fizioterapevtke, ki jo imamo enkrat tedensko. Konec avgusta si je 34 članic in članov društva privoščilo letni oddih v kraju Borik pri Zadru, decembra pa plavanje v termalnih bazenih Zdravilišča Radenci.
V soboto, 24. februarja 2018, bo redni občni zbor članic in članov društva, ko bomo med drugim potrdili načrt dela in aktivnosti v letu 2018.

Silva Marinković