DBO Ljubljana: Obvestilo št. 2 / 2020

Prijazen pomladni pozdrav vsem članicam in članom!

Pa smo dočakali  obvestilo o koncu epidemije in znatno omilitev proti koronavirusnih ukrepov. Nekaterih zaščitnih ukrepov se bomo morali pa kar navaditi, saj nas bodo spremljali še daljši čas.

Mali virus nam je krepko spremenil naš vsakdanjik. Naše glavne dejavnosti so že od sredine marca v stanju mirovanja in tako bo verjetno vse do septembra. To pa seveda ne pomeni, da delovna skupina v sestavi Alenka, Duša in Metka ni razmišljala, kako naprej.

Kakšne ideje so se iz tega razmišljanja porodile, vam sporočamo danes in tole obvestilo je namenjeno prav temu. Kaj več pa v tretjem obvestilu proti koncu avgusta, ki bo namenjeno obveščanju o načrtovanih jesenskih in zimskih dogodkih in dejavnostih.

Dežurstvo v društvu v DBO Ljubljana

V DBO Ljubljana ponovno začenjamo z dežurstvi. Vabimo vas, da nas obiščete prvi in drugi torek v juniju med 10. in 12. uro v naši pisarni na Potrčevi 16, ali pa nas pokličete v času uradnih ur na telefon 01/540 19 15 ali na mobitel 040 /24 00 55 med 10. in 12. uro.

Terapevtska vadba

Terapevtske vadbe na Štefanovi 11 in Zarnikovi 3 do jeseni ne bo. Mestna občina Ljubljana, ki nas gosti v svojih prostorih  le teh v maju  in juniju še ne bo odprla  in tako bo tudi telovadba odpadla.  Enako velja za hidrogimnastiko in plavanje v URI Soča na Linhartovi 51.

Da pa bi se malo razgibali vam predlagamo, da se namesto potepanja po Ljubljani srečamo na Letnem telovadišču Ljubljana, na Bleiweisovi 25 in to:

  • prvič v četrtek, 4. junija ob 9.45 začetek vadbe bo ob 10. uri zaključek ob 11 uri.
  • Naslednje vadbe bodo ob ponedeljkih in sicer:
    • 6. junija,
    • 15.junija,
    • 22. junija in
    • 29.junija.

Ker ima naša vaditeljica Pija neodložljive dolžnosti, bo do nadaljnega vadbo vodil Tilen. Razmislite o predlogu in tiste, ki bi vas vadba zanimala, svojo odločitev sporočite po telefonu v torek 2. junija v društvo. Vaš klic pričakujemo v času uradnih ur. Cena vadbe za mesec junij je 10 EUR.

Članarina

Hvala, ker ste tako dokazali svojo zvestobo društvu tudi v časih, ki niso bili taki kot smo si jih želeli. Se pa kljub težavam trudimo, da boste za svoj prispevek do konca leta dobili čimveč.

Zaključno srečanje

Vsako leto se pred poletnimi počitnicami srečamo na zaključnem pikniku. Letos je to srečanje zamišljeno malo drugače.  Predlagamo, da bi se zbrali v četrtek, 18. junija ob 10. uri na naši stalni zbirni točki pred Prešernovim spomenikom. Po kratkem sprehodu ob Ljubljanici in po stari Ljubljani, bi se posladkali s palačinkami v lokalu Romeo ob Ljubljanici, malo poklepetali in tako zaključili naše prvo polletje. Računamo na lepo vreme, ker v primeru dežja srečanje odpade.

Prosimo, da udeležbo  predhodno prijavite v društvu v času uradnih ur, zaradi rezervacije prostora v lokalu Romeo.

Pekel, Zeleno zlato in grofje Celjski

Sporočamo, da je za 20. junij načrtovani izlet s turistično agencijo Palma v Jamo Pekel, Žalec in Celje  s strani agencije odpovedan.

Svetovni dan osteoporoze 2020

je načrtovan za soboto, 17.  oktobra v Hrastniku. Trenutno še ne vemo ali veliki dogodek bo ali ne. Glavni razlog je prepoved zbiranja velikih skupin v zaprtih prostorih. O dokončni odločitvi vas bomo obvestili konec avgusta.

Počitnice

V času poletnih počitnic bo od 30. junija do 30. avgusta naša pisarna zaprta. Nasvidenje zopet prvi torek v septembru.

Bodite dobro še naprej in lep pozdrav,
Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana
Duša, Alenka in Metka

V rubriki DRUŠTVA – AKTUALNO pod DBO Ljubljana preberite vse naše prispevke.