Brezplačno ultrazvočno merjenje kostne gostote: Pišece, 20. 2. 2020

Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje, Zdravstveni center Aristotel in Center za krepitev zdravja pri ZD Brežice vabijo na preventivni pregled.

Zagotovo ste že slišali za bolezen kosti, ki ji pravimo osteoporozo. Nastane zaradi zmanjšanja mineralne kostne gostote, kosti postajajo vse bolj krhke, s tem pa se poveča možnost zlomov, zlasti zlomov vretenc, zapestja, kolka in nadlaktnice. V našem društvu se trudimo ozaveščati prebivalstvo o preprečevanju, odkrivanju in zdravljenju bolezni in spodbujati k primernemu načinu življenja.

Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje in Zdravstveni center Aristotel d. o. o. Krško že vrsto let sodelujeta pri izvajanju preventivnih programov. Tokrat se povezujemo tudi s Centrom za krepitev zdravja pri ZD Brežice.

Ob prijazni pomoči OŠ Pišece bomo opravili brezplačno ultrazvočno merjenje kostne gostote na petnici, ocenili tveganje za osteoporozni zlom z računalniškim programom FRAX, izmerili vaš krvni tlak, spregovorili o prehrani osteoporotika in predstavili društvo.

Vabljeni ste, da nas obiščete v prostorih Osnovne šole Pišece, v četrtek, 20. 2. 2020, med 16. in 18. uro. Kako do osnovne šole?

Meritve so namenjene ženskam nad 50 let in moškim, starejšim od 60 let, tako za člane društva kot nečlane. Priporočamo, da ste obuti v dokolenke ali kratke nogavice, ker se meritev MKG opravi na bosi nogi.

Veseli bomo, če boste izrabili to priložnost in prišli!

Za DPO Posavje
Milena Jesenko, predsednica
Foto: Bernhard Staerck, Pixabay

Izvedbo programa podpirajo:

Podporniki Drustva za osteoporozo Posavje