Vabilo ob Svetovnem dnevu osteoporoze

Svetovni dan osteoporoze vsako leto obeleži tudi Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana.

Slavnostni dogodek, katerega častni pokrovitelj je Mestna občina Ljubljana, bo letos potekal v  četrtek, 20. oktobra 2011, od 11. do 13. ure, na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Na srečanju boste lahko prisluhnili predavanju doc. dr. Tomaža Kocjana, endokrinologa, od 10. ure naprej pa bomo organizirali tudi brezplačno merjenje kostne gostote petnice z ultrazvokom. Z dermatovenerologinjo se boste lahko posvetovali o težavah, ki vam jih povzročajo krčne žile, poskrbeli pa bomo tudi za zabavni program in številne kulturne nastope. Naša glasbena gostja bo Alenka Godec, dogodek pa bo povezoval Peter Poles, ki bo skupaj z gosti razglasil zmagovalce Kuharskega fotonatečaja in otvoril razstavo fotografij.

 Svetovni_dan_osteoporoze2011-splet_450

Slogan dogodka Imejmo radi svoje kosti tako obolelim kot širši javnosti sporoča, kako pomembno je življenje vzeti v svoje roke ter se proti osteoporozi aktivno boriti. Posebna pozornost je letos namenjena osveščanju bolnikov o pomenu telesne aktivnosti ter s kalcijem in proteini bogate prehrane v kombinaciji z vitaminom D, ki je tesno povezana z zdravjem kosti.

Del sredstev za delovanje in aktivnosti društva bolnikov z osteoporozo je donirala družba SERVIER Pharma, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Več informacij o osteoporozi, njenem odkrivanju, preventivnih ukrepih in zdravljenju je na voljo na spletnih mestih www.osteoporoza.si in www.trdna.si.