V Trbovljah se dogaja

????????????????????   Trbovlje DSCF5048  V trboveljskem društvu je živahno, pa naj si bo na predstavitvah, pohodih in druženjih.  Znajo se tudi pošaliti. Tako je prav, saj ob resnem delu, ki ga izvajajo po letnem programu, ne pozabljajo, da sta druženje in prijetno razpoloženje še kako pomembna za zdravje in dobro počutje članic. Pa gibanje, seveda, brez katerega ni zdravih in trdnih kosti! O tem pa govori tudi prispevek Darinke Jarc.

Skupina pohodnic se vsak teden enkrat ali dvakrat odpravi v bližnjo okolico Trbovelj,da se nadihamo svežega zraka,naklepetamo in nazadnje zavijemo še v   bližnji lokal na dišečo kavo. Hodimo dve do tri ure, ne glede na vreme. Ne ustavi nas niti dež niti sneg in tudi ne prehuda vročina, kar pa letos sploh ni bil problem. Tako pohajamo že več let,naša skupina šteje od 10 pa tudi do 25 pohodnic.

Včasih kakšna pohodnica zaradi zdravstvenih težav in drugih problemov opusti pohode, ampak kmalu pride spet kakšna  nova in takrat je spe zabava! Vsaka pa na prvi poti z nami dobi po zadnji plati nekaj toplih.

Ena od pohodnic ima prav to nalogo, da novinke dobijo, kar jim pripada. Če pa ta naša »dežurna tepeškarica« manjka na pohodu,  se takoj najde kakšna druga, da opravi, kar je treba. Seveda se pri tem obredu vse dobro zabavamo in nasmejimo do solz.

Darinka Jarc