Sporočilo o dejavnostih v DBO Kranj

Drage članice in člani,
dnevi se krajšajo, jesen je pred vrati, prihaja obdobje, ko bomo več časa preživeli doma. Včasih pa si le zaželimo druženja, telesne aktivnosti ali samo prijetnega klepeta. Vabimo vas, da se udeležite naših programov v kar največjem številu! Prepričani smo, da boste med ponujenim nekaj našli tudi zase.

URADNE URE v pisarni društva so:
–  vsak ponedeljek od 9. do 11. ure
– vsak prvi ponedeljek v mesecu od 16. do 17. ure
– vsako sredo od 12. do 14. ure
Tel./ faks: 20-43-157, gsm: 040/ 496-698

Letna članarina  je 14,- €. Vse, ki še niste poravnali članarine za leto 2016, pa še vedno želite ostati naši člani, prosimo, da to storite do 30. septembra 2016 po priloženi položnici ali v pisarni društva. V nasprotnem primeru bomo vašo odločitev razumeli kot izpis iz društva, prav tako vam ne bomo več pošiljali naših sporočil. Veljavnost članske izkaznice lahko na podlagi potrdila o plačilu članarine uredite v pisarni društva v času uradnih ur. V primeru, da ste članarino v tem času že poravnali, je to sporočilo brezpredmetno.

SKUPINSKE TERAPEVTSKE TELOVADBE
se pričnejo v oktobru in bodo potekale po urniku, ki je objavljen v prilogi (spremembe v urniku so označene). Prosimo vas, da pri prvem obisku vadbe prinesete s seboj člansko izkaznico s potrjeno članarino za leto 2016!

NORDIJSKA HOJA
bo  vsak ponedeljek od 8.30 do 10.00. Zbor pred hotelom Bor v Preddvoru.

JOGA OBRAZA
je naša nova dejavnost, torej se lahko tega tečaja udeležite prvič in med prvimi! In kaj to je? Vadba obraznih mišic, hkrati pa stimulacija najpomembnejših žlez naše možganske sredice. Zato s to vadbo lahko delujemo na celotno telo, vplivamo na čustva, notranje organe, hormonski sistem in energetski pretok.

Tečaj bo vodila dipl. fizioterapevtka Patricija Levstek. Z dvanajsturnim tečajem bomo pričeli v torek, 4. oktobra 2016, ob 9. uri, potekal bo predvidoma do konca leta v prostorih KS Stražišče. Prva ura bo predstavitvena, da se boste lažje odločili za obisk tečaja.

ŽUPANOV TEK
1. oktobra 2016 bo že 16. Županov tek okoli Brda s pričetkom ob 10. uri. Prijave sprejemamo v pisarni društva do vključno 26. septembra v času uradnih ur. Štartnina je 8 €. Za prijave, sprejete v pisarni društva, bo polovico zneska prispevalo društvo.

SVETOVNI DAN OSTEOPOROZE
bo 15. 11. 2016 v Kočevju

POHOD PO POTEH ŽITNIH POLJ
V okviru praznika KS Primskovo in svetovnega dne osteoporoze vas vabimo na  pohod, ki bo v soboto, 15. oktobra. Prijave sprejemamo v pisarni društva do vključno 10. oktobra. Štartnino plača društvo.

Zbor udeležencev pohoda bo ob 9.30 na parkirišču pred Domom KS Primskovo. Poleg pohoda program vključuje kulturni dogodek, družabno srečanje, predstavitev društev in organizacij. Po pohodu bo ob 12.30 kosilo za vse udeležence, sledilo bo druženje ob spremljavi pestrega programa.

SREČANJE OB SVETOVNEM DNEVU OSTEOPOROZE
V soboto, 15. oktobra 2016, bo srečanje članov društev  Slovenije v Kočevju. Osnovna misel letošnjega srečanja bo: Imejte radi svoje kosti, mislite na prihodnost. Dopoldanski program: ogled gradu Strmec, mimo Gotenice nas bo pot vodila do ekološke kmetije Kocjančič, sledi predstavitev in avtobusni ogled Kočevske Reke. Na Kočevskem jezeru pa si bomo privoščili kratek oddih z malico. Osrednja prireditev bo na sporedu ob 12. uri v prostorih Športne dvorane v Kočevju. Za pohod in srečanje so zaželene majice društva.

MERITVE MKG Z UZ NA PETNICI IN IZRAČUN FRAX
V ponedeljek, 17. oktobra, bomo v okviru svetovnega dne osteoporoze organizirali meritve mineralne kostne gostote, in sicer:
– od 8. do 10. ure v KS Vodovodni stolp
– od 15.do 18. ure v pisarni društva.

VEČDNEVNI ODDIH
– »Zima na morju» – aktivni oddih v Talasu Strunjan od 20. do 24. 11. 2016 (priloga)

IZLETI
– vsak prvi torek v mesecu vabimo na KOPANJE V BERNADIN v Portorožu ali v drugem obalnem kraju, kjer imajo bazen z morsko vodo. Prispevek za prevoz in dve dvourno kopalno karto je 18 €. Odhod avtobusa: ob 6.30 iz Škofje Loke, ob 6.45 iz Stražišča, ob 7.00 Globus, 7.10  Mercator Primskovo,  7.20 Šenčur in 7.30 Cerklje.
Prijave sprejema  Anica Šifrar na tel: 041-424 768.

– 12. november 2016: pohod PO POTEH SOSESKE ZIDANICE v Beli krajini. Zastavonoša soseske zastave nas bo vodil med vinogradi od postojanke do postojanke, kjer se okušajo dobra vina in belokranjske specialitete. Pohod traja s postanki nekaj ur, prehodili bomo približno 10 km, zato priporočamo udobno športno obutev. Za kulturni program bo poskrbel slovenski humorist Toni Gašperič.

– 25. november 2016: KOPALNI IZLET V STRUNJAN in nakup kakijev: Program: ogled mesteca Marezige, degustacija vrhunskih vin v Vinski kleti Rodica, kopanje, kosilo, malico in nakup kakijev.

– NOVOLETNO RAJANJE V LAŠKEM
Letos bomo naše prednovoletno srečanje pripravili v Thermani Laško v torek, 13. decembra. Program vključuje: dobrodošlico, malico, kopanje, slavnostno kosilo, novoletni ples, organizacijo in prevoz.
Predviden odhod iz Laškega ob 21. uri

– TERAPEVTSKI IZLET V TERME ZREČE
bo 24. januarja 2016. Program vključuje:
– predavanje dr. Ane Golež
– celodnevno kopanje s kosilom
– meritev kostne mase z DXA in individualen pogovor o izvidu z dr. Ano Golež
– šotno kopel ali aquadetox
– prevoz, organizacijo izleta

Upravni odbor DBO Kranj