Spomladanski izlet DO Trbovlje

Člani in članice Društva osteoporoze Trbovlje smo se 23. aprila 2024 odpravili na prvega od treh predvidenih izletov za leto 2024, ki ga je uspešno organizirala naša predsednica društva. Malo nas je skrbelo napovedano hladno in deževno vreme, ampak smo se zato temu primerno oblekli. Vreme nam ni pokvarilo dneva, le razgledi na okolico niso bili najlepši. 

Iz Trbovelj smo se ob 9. uri odpeljali proti Šmarju pri Jelšah s polno zasedenim avtobusom in prijaznim šoferjem, ki nam je pot skrajšal s kar nekaj veselimi šalami. Ko smo se pripeljali v Šmarje, je bila najprej na vrsti kavica, nato smo si ogledali zanimiv Muzej baroka, kjer nas je čakala kustosinja gospa Vlasta.

V muzeju, kasneje pa na poti po Kalvariji in v romarski cerkvi svetega Roka, nam je podrobno opisala zgodovinsko in umetniško vrednost vsega, kar smo videli. Povedala nam je še, kako so kipe ohranili pred propadanjem, kdo in zakaj so se odločili za umik kipov iz kapelic v muzej in še veliko zanimivega.

Po teh ogledih nam je že prijalo kosilo v gostilni Krpan. Po krepčanju nam je šofer zaigral na harmoniko, da smo lahko zraven še zapeli in zaplesali.

Sledil je še ogled visoko baročne romarske Marijine cerkve na Sladki Gori, ki nam jo je predstavil gospod župnik Vili Lovše.

Malo utrujeni, vendar zadovoljni z izletom, smo se nato odpeljali domov.

Zapisala: Darinka Jarc
Društvo osteoporoze Trbovlje