“Sončnica” Velenje: Srečanje v novih prostorih

Člani društva smo se srečali v maju v novih prostorih, za katere je poskrbela predsednica Janja Rednjak. Tako imamo v centru Velenja na voljo prostore za predavanja, delavnice in uradne ure, česar smo izjemno veseli. Dosedanjega društvenega prostora nismo mogli več uporabljati, saj so ga ob pričetku covida pričeli uporabljati uslužbenci Zdravstvenega doma Velenje za izvajanje presejalnih hitrih antigenskih testov.

Na srečanju, ki smo ga bili vsi zelo veseli in je potekalo ob upoštevanju ukrepov, smo predstavili delo, ki smo ga v društvu opravili letos. Vadbe so potekale v Sončnem parku, predavanja po aplikaciji Zoom. Program za drugo polovico leta je prav tako pester in čaka nas prijetno, delovno poletje. Potekale bodo vadba na prostem in slikarske delavnice, organizirali bomo predavanje Varno v poletje in občni zbor s srečanjem članov ob Velenjskem jezeru.

Lucija Venta

Slikarske delavnice z umetnico Deido Preciado

Na našo društveno pot smo povabili Deido Preciado, ki je naša nova, mlada članica. Po poroki se je preselila iz Mehike v Slovenijo. V svoji domovini je poučevala umetnost, slikanje in tako se nam je utrnila zamisel, da organiziramo za člane in članice slikarske delavnice. Nobeno slikarsko predznanje ni potrebno, ker nas Deida vsak teden popelje na novo potovanje v odkrivanju barv, oblik in tudi španščine. Članicam gre slikanje krasno, saj je učiteljica prijazna, sproščena in topla oseba. Delavnice obiskuje tudi naša predsednica Janja Rednjak, ki ji gre slikanje odlično od rok. Za prvo delavnico je mentorica Deida izbrala motiv sončnic, seveda ne po naključju. Drugi teden smo ustvarjale Frido Kahlo, znamenito mehiško slikarko. Komaj čakamo, kaj sledi na naslednjih srečanjih, in se jih zelo veselimo.

Lucija Venta