Sejem “Narava in Zdravje”

Zveza društev bolnikov z osteoporozo Slovenije je tudi letos sodelovala na sejmu »NARAVA – ZDRAVJE« na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki je bil že 47. po vrsti.
20161123_180332img_2192
Na stojnici smo opravljali UZ meritve mineralne kostne gostote na petnici – presejalna metoda in izračunavali tveganje za morebitne zlome v naslednjih letih – FRAX. Izvedli smo 334 UZ meritev in
350 izračunov FRAX. Nadaljno DXA meritev smo predlagali 22 udeležencem.

posavje-6-sejem
Na stojni so nas obiskale članice Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje – Brežice, članice kranjskega in celjskega društva, pa tudi številni drugi obiskovalci, ki sicer niso želeli opraviti meritev, so pa iskali informacije o morebitnem včlanjenju v društva v bližini kraja njihovega bivanja ali druge informacije v zvezi z osteoporozo.

img_2193 posavje-4-sejem img_2190
Vse dni sejma so na meritvah in svetovanju sodelovale članice ljubljanskega društva, pri izračunu FRAX pa tudi študenti. Vsem gre iskrena zahvala.

Dne 25.11. 2016  pa je bilo organizirano tudi predavanje dr. Maje Kozlevčar Živec, dr.med.spec.fiz. reh., z naslovom : »Novosti v oceni kostne trdnosti in tveganja za zlom« , ki pa je bilo žal slabo obiskano, kar iskreno obžalujemo.

Zapisala : Alenka Tavčar, foto: Metka Janc