Sadni sladoled

Nimate klime? Ni problema! Ohladite si vroče dni z osvežujočim sadnim sladoledom.

Sestavine:

  • 2 lončka (zmrznjenega) sadja, npr. gozdni sadeži, jagode, krhlji breskev ali katerokoli drugo sadje brez koščic, pire kakija, kivijeve rezine …
  • sladilo po okusu
  • 2 decilitra sojine smetane

Priprava:

V multipraktik dajte zmrznjeno sadje in ga zmeljite v pasto, dodajte sladilo po okusu in na koncu še smetano. Takoj ponudite. Če uporabite poleg osnovnega sadja še nekaj koščkov narezane zmrznjene banane, se lahko izognete vsem sladilom. Zelo dober gost in mazav sladoled dobite, če del zmrznjenega sadja nadomestite z zmrznjenim bučnim pirejem iz katere koli buče, najboljše so muškatne. Prijetno sladkanje!

Recept so preizkušale članice Društva bolnikov z osteoporozo Šaleške doline. Navdušeno ga delijo naprej in vam želijo dober tek.

Prvič objavljeno v reviji Sončnica, maj 2013
Foto: Pixabay