Regrat z mocarelo in češnjevim paradižnikom

Regrat je odlična izbira za pomladne dni, ko se želimo osvežiti s hrano, polno okusa in hranil. Ta bogata solata vsebuje sveže sestavine, ki bodo razvajale vaše brbončice in poskrbele za dober občutek v telesu.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 100 gramov nežnega regrata
  • 50 gramov rukole
  • 100 gramov češnjevega paradižnika
  • 1 majhno šalotko
  • nekaj kroglic mocarele
  • ½ žličke gorčice
  • sol, črni poper
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 1 žlico grobo nasekljanega peteršilja

Priprava:

Regrat in rukolo operemo in otresemo do suhega. Rukoli odstranimo trde liste. Opran paradižnik razpolovimo. Šalotko olupimo in zelo drobno nasekljamo. Kroglice mocarele dobro odcedimo in jih razpolovimo. Iz gorčice, soli, popra, kisa in oljčnega olja umešamo marinado.

Solato razdelimo na dva krožnika, nanjo naložimo polovičke paradižnika in mocarele ter vse pokapamo s preostalo marinado. Potresemo še z malo sveže mletega popra in s peteršiljem ter ponudimo.

Rukola in regrat vsebujeta veliko kalcija. Če ne dobimo regrata, bosta dobra tudi vitlof ali kitajsko zelje, namesto mocarele pa lahko uporabimo svež kozji sir.

Dober tek!

Prvič objavljeno v reviji Sončnica, april 2010