Provansalski gamberi z listnato špinačo

Sonce je toplejše in že je pred vrati pomlad. Z njo prihaja tui bolj pisana in lahka kulinarika. Vabljeni, da poskusite današnji recept.

Sestavine (za 2 porciji):

  • 6 kosov gamberov (repki velikih kozic, skupaj približno 300 gramov)
  •  250 g očiščene, oprane in dobro odcejene mlade špinače
  •  2 spomladanski čebuli, narezani na 4 dele
  •  3 stroki česna, narezani na lističe
  • 4 paradižniki (brez lupine, narezani na kockice)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici fino sesekljanega peteršilja
  • po 1 vejica svežega timijana, majarona in rožmarina
  • črni poper iz mlinčka in morska sol

Priprava:
V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo oprane in dobro odcejene kozice in pomladansko čebulo. Kozice na obeh straneh dobro popečemo, solimo, popramo, dodamo česen in še kratko podušimo. Nato jih poberemo iz ponve in postavimo na toplo. V isto ponev damo kockice paradižnika, med in zelišča, vse skupaj kuhamo dobre 3 minute. Dodamo pripravljene kozice in začinimo. V večji kozici nato segrejemo polovico velike žlice oljčnega olja, dodamo špinačo, na hitro podušimo, začinimo in takoj postrežemo s pripravljenimi kozicami.

Priporočena priloga: divji riž.