Prostovoljna društva so gonilo življenja osamljenih

V Društvu osteoporoza Trbovlje sem že vrsto let. Tu sem pridobivala energijo, ki sem jo potrebovala za premagovanje življenjskih tegob.

Imamo čudovite  pohode po bližnji okolici. Srečna sem, ker mi zdravje dovoli neovirano hojo po sanjski naravi. Prav poredko se zavedamo, kaj nam je s tem dano, ker  nam je to kar nekako samoumevno.  Radujmo se majhnih, skromnih stvari in bodimo veseli tistega, kar imamo ta trenutek. V društvu nam nudijo plavanje, rekreativni ples, telovadbo, vsak mesec izlet in tedenske pohode z druženjem ob kavici in klepetu. Aktivnosti je na izbiro, le če želimo sodelovati.

Po smrti moža sem si želela čim več družbe. Žalost me je doma nehote preplavila. Rane se dolgo celijo, včasih se tudi ne zacelijo. Osamljenost ti ohromi srce. Res hvala vsem v različnih društvih, ki se trudijo s svojimi prostovoljkami marsikomu lajšati trenutke žalosti in srčne bolečine. Po treh letih težke osamljenosti sem se le odločila, da grem z našim društvom na skupen dopust na morje. To je bil v mojem življenju prvi dopust take oblike. Odšla sem malo s strahom, ker nisem vedela, kako se bom vživela in počutila. Moja prva preizkušnja me je osrečila, imela sem se čudovito. Te rekreativne počitnice so me navdušile. Vsa pohvala vsem, ki stojijo za njimi.

Izpostavila bi jutranjo kavico na pomolu z lepim razgledom na školjčišča in  na cerkev sv. Jurija v Piranu. Ta obred je bil, ne glede na vreme, za druženje enkraten. Pitje kave pod dežnikom je bilo posebno doživetje. Malo za šalo: kavo smo si  morale prislužiti, plačilo je bila telovadba. Tu so še čudoviti sprehodi in vodene rekreativne dejavnosti pod vodstvom gospe Klavdije, ki je name naredila prav prijeten vtis. To je oseba, ki izžareva pozitivno energijo in je zares predana svojemu delu. Zelo lepo smo se počutili v njeni bližini. Ne smem pozabiti prekrasnih sončnih zahodov, pohodov v družbi prijateljic po znamenitih turističnih točkah Strunjana in okolice.

Od srca hvala organizatorjem za čudovito druženje, rekreiranje in nepozaben oddih na našem prekrasnem morju.

Emica Mrežar, Društvo osteoporoza Trbovlje