Prednovoletno pismo članicam in članom DPO Posavje

Spoštovane članice, spoštovani člani,

vse od nastanka društva v letu 2003 tokrat prvič ne moremo zapisati: program dela smo uresničili v celoti. Prvič se je zgodilo, da bomo kot vzrok za nedejavnost zapisali pandemijo. V celem letu je bilo le malo tednov, ko smo lahko ulovili epidemiološko “varne”  dneve, a se je ta varnost brž izkazala kot “goljʼfiva kača”.

Naš program je bil okrnjen v vseh sklopih, od predavanj, terapevtske vadbe, pohodov, meritev do dogodkov. Tako tudi nismo obeležili svetovnega dneva osteoporoze niti dnevov zdravja v Radencih in Strunjanu. V vodstvu društva smo se ves čas trudili ohraniti stik z vami, a ste bili v prednosti tisti, ki uporabljate elektronsko pošto. Z obvestili smo vas spodbujali k spoštovanju predpisov za preprečevanje širjenja koronavirusa, vas spomnili na uporabo napotkov za izvajanje telovadnih vaj doma, “silili” na individualne sprehode v naravo, poudarjali pomen D vitamina, napotovali na branje prispevkov z zdravstveno vsebino v našem glasilu Sončnica in na spletni strani. Posluževali smo se telefonskih stikov in z veseljem odgovarjali na vaša sporočila. Žal nam je, če se je kdo od članov čutil spregledanega.

Pripravili smo že program za prihodnje leto. Vanj smo vnesli izpadle vsebine in dodali nekatere nove. Vendar o tem ne bi pisali danes, naj ostane za prihodnji dopis v prvih dneh februarja.

Processed by: Helicon Filter;

Drage članice, cenjeni člani,

v leto 2021 bomo vstopili vsak s svojimi mislimi, ki se bodo na neki točki križale z mislimi in željami vsakega človeka. Čisto, čisto na vrhu bo misel o ZDRAVJU. Zase in za vse, ki jih imamo enostavno radi. Zatem se bodo zvrstile želje
za vse male in velike SREČE.
Upravni odbor društva pa k temu dodaja:
naj vam bo leto 2021 čim manj stresno, čimbolj optimistično in spodbudno,
decembrski prazniki pa topli in prijazni.
 Srečno!

Za UO DPO Posavje Milena Jesenko