Predavala nam je Sanja Lončar

murska-20161117_101813Prekmursko osteološko društvo Murska Sobota je 17.11. 2016 za svoje člane ter širšo javnost organiziralo v gasilskem domu v Rakičanu predavanje gospe Sanje Lončar na temo Kako začimbe in zelišča pomagajo kostem in izboljšujejo imunski sistem. Udeležilo se ga je več kot sto ljudi.

Gospa Sanja Lončar je znana in priljubljena predavateljica in vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, v katerem sodeluje več kot štirideset društev in organizacij s področja ekologije, zdrave prehrane, zeliščarstva, naravovarstva in tradicionalne medicine. Je avtorica številnih knjig, med katerimi je tudi trilogija o začimbah Ščepec rešitve.

Na svojih predavanjih na preprost in slikovit način združuje modrosti naših prednikov z novimi spoznanji ter ponuja naravne rešitve za težave sodobnega časa. Z uživanjem začimb in zelišč veliko težav lahko omilimo ali celo odpravimo, saj so pogosto enakovredna, včasih pa tudi močnejša od sintetičnih zdravil. Z začimbami si lahko pomagamo pri težavah s hormoni, z živčevjem, demenco … Tudi pri osteoporozi lahko zelo veliko storimo s kombinacijo zelišč in začimb v prehrani. Morda jih že imamo v kuhinji, na okenski polici ali vrtu.

Po predavanju je sledila delavnica za izdelovanje adventnih venčkov in dekoracije za novoletne praznike. Predavanje, ki se ga je splačalo udeležiti!

Marija Horvat