Ponovoletno srečanje

Ponovoletno silvestrovanje v gostilni Pečarič
14. januarja 2016 smo se dobili v gostilni Pečarič na Vrhovcih, da bi na že tradicionalnem ponovoletnem silvestrovanju pozdravili novo leto. Ob dobri hrani in glasbenem animatorju Oliverju Antauerju smo se imeli lepo in zabavno. Ker smo bile v večini ženske, prisoten je bil le en gospod, smo zaplesali v krogu. Seveda nas je nagovorila predsednica Duša Hlade Zore, imeli smo tudi srečelov. Ob tem je bilo prav veselo, saj je zadela vsaka srečka.
Tema pogovora pa je bila Muzejska voda, voda za prihodnost. Ljubljana, ki ji je bil podeljen laskavi naziv Zelena prestolnica Evrope 2016, slovi tudi po kakovostni pitni vodi. O tem nam je spregovorila Metka. Opozorila je na razstavo na temo vode, ki je v Mestnem muzeju. Naše potepanje v februarju bo namenjeno prav obisku te razstave.
Da smo tesno povezani z dogajanjem v našem mestu, pove tudi to, da nam je društvo za novoletno darilo poklonilo prav steklenico Muzejske vode, vode za prihodnost. Za nepoznavalce naj pojasnim, za kaj gre. Projekt Muzejska voda izvira iz vasice v afriških Nubskih gorah, kjer ljudje trpijo zaradi pomanjkanja pitne vode. Deček Yunan je zamesil testo, ga ovil okrog kozarca in vanj vtisnil podobo svoje roke, ki drži steklenico dragocene vode. Ta podoba Yunanove roke na steklenici je opomin človeštvu, poimenovanje Muzejska voda pa simbolično opozorilo, da če bo voda postala muzejski eksponat, ne bo nikogar več, ki bi se je še lahko spominjal. Zato si želimo, da voda nikoli ne bi zares poniknila v muzeju. Z nakupom steklenice Muzejska voda prispevamo sredstva za pomoč ljudem v Nubskih gorah, ki nimajo privilegija imeti pitno vodo.

4-img_0620 7-img_0616

 

 

6-IMG_06405-IMG_06211-IMG_0595