Ponosni smo na naše moške telovadce

Koroški kantavtor Milan Kamnik v eni izmed svojih pesmi prepeva: »Korošci smo zmeraj za mušter bili …« Z muštrom, vzorcem, se nikakor nočemo bahati, smo pa ponosni, da smo v Koroškem društvu za osteoporozo leta 2016 orali ledino in sestavili prvo moško skupino terapevtske telovadbe. Ideja je že dalj časa zorela v glavi gospe Berte Podbrežnik, ko pa je vanjo dregnila naša članica Anica Keber, se je zamisel s pomočjo vodstva društva uresničila.

Moški so pričeli telovaditi v mesecu oktobru 2016. Takrat je skupina štela šest, sedem članov. Danes jih šteje osemnajst. Pravimo, da dober glas seže v deveto vas, zato se ni čuditi, da se naši člani vozijo na vadbo v Prevalje tudi iz sosednjega kraja in bližnjih zaselkov. Poverjenica gospa Berta skrbi, da je skupina o dogajanju v društvu pravočasno obveščena, hkrati je njena blagajničarka.

Terapevtska telovadba že od samega začetka poteka pod vodstvom diplomirane fizioterapevtke gospe Milene Tisovnik. O moški skupini ne skopari s pohvalami: »So disciplinirani, ne zamujajo, upoštevajo nasvete, napredujejo, izostajajo zelo redko, predvsem pa je pomemben miselni preskok,  saj so agresivne športe zamenjali za terapevtsko razgibavanje.« Moški o svoji terapevtki ne povedo veliko, poudarijo pa, da svoje Milene ne dajo. Menim, da so s tem povedali vse.

So homogena skupina, ki se rada druži. Ob prelomu leta in ob pomladanskem zaključku vadbe navadno preživijo urico ali dve v bližnjem lokalu ob sproščenem klepetu. Ja, naše društvo je ponosno, da moški pišejo tako zgodbo že sedmo leto. Sicer je v pretežno ženskem društvu včlanjenih kar sedemindvajset moških članov, srčno upamo, da bomo ob letu  prišteli še kakega.

Ob tej priložnosti vabim vse člane in članice, da širite glas o dobri zgodbi. Tako moški kot ženske obiskujemo program terapevtske telovadbe zase, za svoje dobro, zato povabite medse prijatelje, sorodnike, sosede, znance … Za zdravje in dobro počutje ne smemo skopariti s časom. Dobrodošli.

Hvala vsem, ki ste se trudili in se trudite, da zamisli oživijo.

Zapisala: Milena Kozel
Na fotografiji: Koroški telovadci so disciplinirani, ne zamujajo, upoštevajo nasvete, izostajajo zelo redko.