Pomurski sejem – Medical

Zveza Društev bolnikov z osteoporozo Slovenije na

2. MEDNARODNEM SEJMU SODOBNE MEDICINE

V času od 6. do 8. aprila 2017 je potekal v Gornji Radgoni 2. Mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL, ki se ga je udeležila tudi Zveza društev bolnikov z osteoporozo Slovenije s svojimi društvi: Društvo za osteoporozo Ormož, Društvo za osteoporozo Ljutomer, Društvo za osteoporozo Pomurja – Radenci in Prekmursko osteološko društvo.


7. in 8. aprila smo izvajali UZ meritve koste gostote in izračun tveganja za morebitne zlome v prihodnjih letih – FRAX. Odziv obiskovalcev je bil velik, saj smo izvedli 150 UZ meritev (kar nekaj jih je bilo celo dvojnih, ker so bili rezultati nepopolni) in prav toliko izračunov FRAX-a. Vsak udeleženec je prejel izpis UZ meritve in izračun FRAX, tako da se lahko pri svojem osebnem zdravniku posvetuje glede na izkazane rezultate.


Društva so obiskovalce seznanjala s svojo dejavnostjo, pripravila so tudi pogostitve s prehranskimi izdelki, primernimi za bolnike z osteoporozo ali za preprečevanje osteoporoze.
Menimo, da je udeležba na takem sejmu zelo dobrodošla, tako za obiskovalce kot tudi za naša društva, ki tako lahko širijo svojo dejavnost in ozaveščajo o osteoporozi.

Zapisala: Alenka Tavčar

Foto:Metka Janc