POD Murska Sobota: Svetovni dan zdravja in gibanja v Prekmurju

Zavod za turizem in kulturo občine Beltinci je 7. aprila pripravil zanimivo obeležje svetovnega dneva zdravja na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Prireditve se je udeležilo veliko članov našega društva; nekateri so pripešačili, drugi prikolesarili, posebej pa je pohvalno, da so prišli tudi otroci in mladina. Naše društvo je predstavilo svoje dejavnosti na stojnici.

Sicer je bil letošnji dan zdravja posvečen depresiji. O tej vse bolj razširjeni bolezni je predaval dr. Jože Magdič. Po krajšem kulturnem programu  nas je razgibala diplomirana fizioterapevtka Metka Vlaj. Lahko smo si dali izmeriti krvni sladkor, tlak in srčni utrip. Domače gospodinje so nas razvajale z zdravimi prigrizki, namazi in pecivom.

Člani našega društva so sodelovali tudi pri izvedbi svetovnega dneva zdravja v Murski Soboti na Trgu kulture, ki ga je organiziral Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Murska Sobota.

Svetovni dan gibanja – 10. maj – smo obeležili s pohodom po lepi štajerski pokrajini. Spoznali smo različna zdravilna zelišča in se poučili o njihovi uporabi. V neokrnjeni naravi ob ribiških jezercih TRC Konjišče smo dan zaključili z gibanjem.  Člani so bili zadovoljni, vodstvo društva pa veselo številnih udeležencev.

Besedilo in sliki: Marija Horvat