Obvestilo št. 1/2020

Pozdravljene članice, pozdravljeni člani!

Pa smo zakorakali v novo obdobje našega delovanja in druženja in želimo vas seznaniti z aktivnostmi, ki jih v društvu pripravljamo v prvem polletju.

Predavanje

10. 02. 2020 bo ob 16.uri v predavalnici UKC Ljubljana predavanje o popotovanju po Peruju, ki je odpadlo v mesecu decembru. Predavala bo gospa Milena Jesenko, predsednica Društva za preprečevanje osteoporoze Posavja Brežice.

Obeleženje 8. marca

Dne, 05. 03. 2020 bomo od 15. ure dalje počastili Dan žena z druženjem v dvorani Četrtne skupnosti Vodmat na Grablovičevi 28 (vis-a-vis naše pisarne na Potrčevi). Vabimo vse članice in člane, da se nam pridružite in sodelujete z razstavo svojih izdelkov, ki jih ljubiteljsko izdelujete ali drugače ustvarjate.

Zbor članov

16. 03. 2020 imamo ob 16. uri občni zbor društva v predavalnici UKC Ljubljana, združeno s krajšim predavanjem. Pridite v čim večjem številu, da potrdite naše dosedanje delovanje.

Potep po Ljubljani

09. 04. 2020 organiziramo ogled Ljubljane z vlakcem. Prevoz je plačljiv – 8€. Zaključili bomo z druženjem in pogovorom ob kavi. Nujne so predhodne prijave v društvu.

Šmarješke toplice

V mesecu maju bo organizirano naše vsakoletno druženje – »Dnevi zdravja« v Šmarjeških toplicah. Datum še ni potrjen, zato bodo podrobnosti znane v mesecu februarju. Vsi zainteresirani kontaktirajte društveno pisarno v času uradnih ur, vsak 1. in 2. torek v mesecu od 10h do 12h.

Izlet: Pekel, zeleno zlato in grofje Celjski

20. junija 2020 bomo organizirali enodnevni izlet s turistično agencijo Palma v jamo Pekel, Žalec in Celje.

V ceno 60 eur, pri minimalno 45 prijavljenih, je vključen avtobusni prevoz, vodeni ogledi: muzeja hmeljarstva in pivovarstva, jame Pekel, pokrajinskega muzeja, »mesta pod mestom« in voden ogled Celjskega gradu ter večerja.
Po želji si ogledamo tudi fontano piva in poskusimo več vrst piva.
Vplačila in prijave zbiramo v društveni pisarni najkasneje do 12. maja.

Telovadba in hidrogimnastika

Prilagojena telovadba:

  • ob ponedeljkih in sredah na Štefanovi 11, mesečni prispevek je 20 eur.
  • ob torkih na Zarnikovi 3, mesečni prispevek je 10 eur.

Hidrogimnastika:  ob petkih v URI Soča na Linhartovi 51, mesečni prispevek je 28 eur.
Prispevke poravnamo na začetku meseca za tekoči mesec.

Meritve MKG IN FRAX

Vsak prvi četrtek v mesecu vas vabimo na UZ meritve mineralne kostne gostote in izračun tveganja za zlome FRAX, med 14. in 17. uro v poslovalnico LL VIVA na Prisojni 1, v Ljubljani. Naročite se na telefonsko številko  01 230 61 54.

Poslovalnica LL Viva je specializirana trgovina Lekarne Ljubljana in se nahaja v bivši lekarni ob Njegoševi ulici nasproti trgovine Hofer.

Plačilo članarine

Članarine za leto 2020 ostaja nespremenjena – 15 eur. Je pa še nekaj zamudnikov, ki članarine še niso poravnali za leto 2019. Naprošamo vas, da jo poravnate.

Za vse informacije smo vam na voljo 1. in 2. torek v mesecu med 10. in 12 uro v pisarni na Potrčevi 16, ali na telefonu 01/540 19 15.

Lep pozdrav vsem,
Za upravni odbor DBO ljubljana
Duša Hlade Zore