Obvestilo 3/2016

                                                                                  soncnica-logo

Ljubljana 18. 9. 2016

Prijazen pozdrav!

Pred  vami je obvestilo 3/2016.  V njem vam bomo predstavili naše dejavnosti od septembra do konca decembra 2016 .

 

OBVESTILA

Drage članice in člani, iskreno upam, da ste naš program dejavnosti za leto 2016 obesili doma na vidno mesto in si, še preden boste prejeli tole obvestilo, osvežili spomin o naših načrtih v septembru, oktobru , novembru in decembru. Upam, da niste pozabili, da je bilo za 8. september načrtovano potepanje kot ogled Gradu Fužine in sprehod po Labirintu umetnosti, ki je bilo uspešno izvedeno.

SEPTEMBER

 IZLET V OPATIJO, ki smo ga načrtovali za  15. september smo nameravali prestaviti na kasnejši datum,  vendar, ker bo v oktobru že praznovanje Svetovnega dne, na katerega vabimo vse članice, bomo ta izlet organizirali v prvih pomladanskih mesecih 2017. Prosimo za razumevanje.

HIDROGIMNASTIKA

Plavanje V URI SOČA se je začelo 16. septembra. Do začetka oktobra boste samo plavale, kasneje pa kot vsako leto začnemo z vodeno  vadbo v vodi. Za prijavo je še nekaj prostih mest. Prijave bomo do zasedbe prostih mest sprejemali v društvu v času uradnih ur. Prispevek za vadbo ostaja zaenkrat nespremenjen in znaša 25 EUR. Skladno s sklepom upravnega odbor iz leta 2015 morajo na začetku plavalne sezone  vse udeleženke plačati varščino v višini 25 EUR, ki se bo poračunala v mesecu juniju 2017.

 OKTOBER

 TERAPEVTSKA VADBA

Začeli bomo:

  1. ponedeljek 3.10.2016 – Štefanova od 9. – 10.ure in sreda od 8,30 – 9.30 ure, mesečni prispevek je 20.- €,
  2. torek 4.10.2016 – lažja telovadba od 9. – 10. ure, v primeru zadostnega števila prijav, mesečni prispevek je 10.- €,
  3. torek 4.10.2016 Zarnikova od 17. – 18.ure, mesečni prispevek je 10.- €.

 POTEPANJE

  1. oktobra 2016 ob 10. uri se bomo zbrali na avtobusnem postajališču pri hotelu LEV – Gosposvetska cesta. Tokrat gremo na ogled Vodnikove domačije. Vodila bo Nada Superina.

 SVETOVNI DAN OSTEOPOROZE  :

bo letos 15. oktobra 2016 v športni dvorani  Kočevje.Društvo za osteoporozo Kočevsko Ribniške regije  pripravlja zanimiv program.  Uradni začetek prireditve, ki bo letos potekala pod geslom  IMEJTE RADI SVOJE KOSTI – MISLITE NA PRIHODNOST, bo ob 12,30 uri, zaključek  ob 14. uri. Sledilo bo kosilo, po kosilu pa ples in zabava do  večernih ur. Zabaval nas bo ansambelj Ribniški pušeljc.

Iz Ljubljane – izpred hale TIVOLI bo avtobus odpeljal ob 9.uri, povratek načrtujemo ob 18. uri. Pot nas bo vodila preko Pijave gorice, Turjaka, Velikih Lašč do Ribnice, kjer sledi krajši ogled, malica in nato nadaljevanje poti do Kočevja. Po ogledu zanimivosti tega kraja sledi odhod na prireditveno mesto.

Cena  udeležbe je 35 EUR in vključuje : prevoz, malico, kosilo ter 2 dcl vina ali soka ali 1 pivo.

Prijavite se v društvu najkasneje do torka  4. oktobra 2016  v času uradnih ur, to je vsak torek med 10. in 12. uro. Ob prijavi vas prosimo, da poravnate zgoraj navedeni znesek za udeležbo. Za morebitne kasnejše odpovedi po navedenem datumu ne bo možno vračati vplačanega zneska.

Veseli bomo čim večje udeležbe, saj v te kraje ne zaidemo prav pogosto.

 OSTEOTLON

Osteotlon bo dne 20. oktobra v Klubu Maxi, 1. nadstropje. Letos bo program bolj pester. Začeli bomo ob 9.15 uri  s presejalnimi meritvami mineralne kostne gostote z ultrazvokom. Ob 10.00 uri bo krajše predavanje o osteoporozi, sledila bo  predstavitev zdrave prehrane z go. Emilijo Pavlič  in nato še prikaz  vaj ge. Marice Žakelj za dobro ravnotežje in zdrave kosti. Ob 11.30 do 13. ure pa bomo nadaljevali s presejalnimi meritvami mineralne kostne gostote.  Pridite, zanimivo bo.

 NOVEMBER

 PREDAVANJE

  1. novembra bomo v predavalnici 2 v UKC Ljubljana ob 16.uri poslušali predavanje o inkontinenci .

 POTEPANJE

  1. novembra gremo v Narodno galerijo,. Zbrali se bom pred Narodno galerijo ob 10.uri. Vstopnino plača vsaka udeleženka, po zaključenem ogledu gremo »na kavico«.

Sejem NARAVA IN ZDRAVJE ,

bo od 24. do 27. novembra na Gospodarskem razstavišču.Na našem razstavnem prostoru bomo predstavili dejavnosti društev, izvajali presejalne meritve in izračun tveganja za zlome z računalniškim modelom FRAX.   Za obiskovalce bo organizirano tudi predavanje o osteoporozi.

DECEMBER

 IZLET V  ADVENTNI ZAGREB

Izlet v adventni Zagreb bomo organizirali dne 7. decembra 2016. Vse informacije o izletu boste dobili v času uradnih ur v društvu ali po telefonu št. 040 240 055 in to v drugi polovici novembra.

PREDAVANJE

  1. decembra 2016 načrtujemo predavanje na temo: Kako prepoznati možgansko kap. Kje in kdaj? Predavalnica 2 UKC Ljubljana ob 16.uri. Predavateljica ali predavatelj še nista izbrana.

OGLED PRAZNIČNO OKRAŠENE LJUBLJANE

  1. decembra 2016 ob 16.uri bo naše tradicionalno srečanje z ogledom praznične Ljubljane in kuhančkom. Zbrali se bomo pri Zoisovi piramidi in odšli na krajši potep do centra Ljubljane. Zaključili bomo s »kuhančkom« in s stiskom rok z najboljšimi željami za leto, ki prihaja.

 

VLJUDNO PROSIMO ČLANE IN ČLANICE, KI ŠE NISTE PORAVNALI ČANARINO ZA LETO 2016, DA TO STORITE ČIMPREJE.

Objava obvestila 3/2016 na spletni strani www.osteoporoza.si

Tudi tokrat bo naše obvestilo objavljeno tudi na spletni strani www.osteoporoza.si  V rubriki društva/aktualno/ poiščite Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana, si preberite naše prispevke in oglejte fotografije naših dejavnosti.

Lep pozdrav

Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana

Duša Hlade Zore,  predsednica