Obvestilo 1/2014

Prijazen pozdrav!

Pred vami je obvestilo 1/2014, prvo do 4, ki jih načrtujemo v letošnjem letu. Drugega boste prejele v zadnjem tednu marca, tretjega prvi teden septembra in četrtega prvi teden novembra. Če boste potrebovali dodatne informacije vas vabimo, da nas obiščete v pisarni društva na Potrčevi 16 ali pokličete v času uradnih ur, vsak torek od 10. do 12. ure na telefonski številki 01/ 540 19 15.

POTEPANJA

13. februarja se bomo ob 10. uri zbrali pred Prešernovim spomenikom, odšli peš do postaje pri Pošti in se z avtobusom LPP odpeljali v BTC. Ogledali si bomo Kristalno palačo, ki je s svojimi 89 metri najvišja stavba v Sloveniji. Visoko nad Ljubljano bomo v slaščičarni in kavarni Twenty Caffe uživali ob kavici in če bo vreme lepo še v čudovitem razgledu na severno Slovenijo.

13. marca ob 10. uri bomo od Prešernovega spomenika krenil na potep v Tivoli. Po Jakopičevem sprehajališču, se bomo sprehodili do gradu Tivoli, ki se nahaja ob vznožju hriba Rožnik. Danes je v njem Mednarodni grafičnolikovni center z občasnimi razstavami. Kavica bo v Čolnarni.

PREDAVANJE IN LETNI OBČNI ZBOR

Predavanje z naslovom Preprečimo in obvladajmo inkontinenco – vaje za mišice medeničnega dna, predavateljic Darija Šćepanović in Lidija Žgur, fizioterapevtki na ginekološki kliniki bo v ponedeljek 24. februarja ob 16. uri v predavalnici 1. UKC Ljubljana. Pridite. Sledil bo redni letni občni zbor.

OBELEŽJE DNEVA ŽENA in MATERINSKEGA DNE

Bo v ponedeljek 10. marca ob 15. uri v prostorih društva vojnih invalidov na Malenškovi 1. Za kulturne užitke in prijetno druženje bomo poskrbeli.

OBVESTILA

Telovadba – sprememba ure

Druga skupina, ki obiskuje telovadbo na Štefanovi 11 bo ob sredah začela s telovadbo 15 minut prej to je ob 8,30h in končala ob 9,30h, telovadbo vodi vaditeljica Maja Laznik. V skupini je še vedno nekaj prostih mest in vabimo vas, da se nam pridružite.

Nadaljevalni tečaj angleščine

Brezplačnih tečajev angleškega jezika ni več. Na pobudo nekateri članic smo se odločili, da ponovno poskušamao organizirati nadaljevalni tečaj angleščine v prostorih društva na Potrčevi 16. Pred letom dni smo morali tečaj odpovedati, ker ni bilo dovolj zanimanja in zato smo se odločili, da najprej zberemo predhodne prijave in če bo prijavljenih vsaj 10 udeleženk bomo tečaj organizirali. Načrtujemo, da bi s tečajem začeli oktobra. Predvidena cena. Okoli 20 EUR za 8 šolskih ur mesečno.

Članarina 2014

Članarina za leto 2014 ostaja nespremenjena in je 15,00 EUR. Tokrat smo obvestilu priložili tudi položnico in veseli bomo. Če članarino čimprej poravnate.

Seznam DXA centrov

Seznam DXA centrov, ki našim članom z veljavno člansko izkaznico (z poravnano članarino za leto 2014) nudijo posebne ugodnosti najdete v Sončnici, ki je izšla novembra 2013.

Ponudba Thermane Laško

V Thermani Laško lahko koristite za leto 2014 naslednje popuste:
10 % popust na vstopnice za bazene in savno
10 % popust na vse wllness in zdravstvene storitve
AKCIJSKA PONUDBA – 40 % popust na celodnevne vstopnice med tednom (ponedeljek – petek) za vstope med 9.00 – 12.00 uro. Popust ne velja v času praznikov in počitnic.
Popust velja na dan koriščenja tudi za vse spremljevalce članov. Član se mora izkazati s člansko izkaznico društva ( izkaznica velja , če je na njej znamkica o plačani članarini za leto 2014. Popust ne velja za nakup darilnih kuponov.
Thermana Laško nam je posredovala tudi ponudbo za letovanje. Ponudbo vam bomo skupaj z ostalimi ponudbami predstavili v marcu.
V našem glasilu Sončnica, ki bo izšlo konec marca ali v začetku aprila 2014 bomo objavili tudi seznam in ugodnosti, ki jih še ostala zdravilišča nudijo našim članom z veljavno člansko izkaznico.

Program dejavnosti v letu 2014 vam posredujemo v prilogi.

Objava obvestila 1/2014 in načrta dejavnosti na spletni strani www.osteoporoza.si

Tokrat bosta naše obvestilo in načrt dela pvič objavljena tudi na spletni strani www.osteoporoza.si . V rubriki Aktualno poiščite Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana in si preberite naše prve prispevke.

Lep pozdrav

Duša Hlade Zore, predsednica
Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana