Obeležje dneva žena

Tudi letos smo članice DBO Ljubljana obeležile dan žena. Zbrale smo se že 5. marca 2016 v dvorani Vojaških vojnih invalidov v Mostah Ta mednarodni praznik nam veliko pomeni, saj prehojena pot za enakopravnost spolov ni le zgodovina, pač pa živ spomin na pogumne in trdne ženske.
Dijakinji Srednje vzgojiteljske šole Alma Jesenko in Terezija Benedikta Debevc ter profesorica Vesna Lotrič so nam pričarale posebno vzdušje z melodijama »El condor pasa« in »My favorite things«. Uživale smo v predstavitvi akvarelov z motivi lepe slovenske pokrajine, ki so delo naših članic Saške Brinjšek in Nine Kacin. Njunim slikam se je lepo podala pesem ljubezni do žensk, narave in domovine avtorice Milice Pukl.

Metka Janc je spet s svojo umetniško roko pripravila »punčke iz cunj v posvojitev« tokrat po motivih iz časa Franceta Prešerna. Tako imajo podobo pesnika, povodnega moža, Urške, Julije … Razstavljene bodo v Mestni hiši v okviru praznovanja Ljubljane – Zelene prestolnice Evrope. Izkupiček od prodaje bo namenjen Unicefu.
Nismo pozabile tudi na poezijo Ivana Minattija, Neže Maurer, Mile Kačič in Toneta Pavčka. Njihove želje in kažipoti so vedno navdihujoči.
Ponosne na prehojeno pot in pogumne za danes in jutri ob prazniku voščimo vse lepo vsem prijaznim in poštenim ljudem.
Za DBO Lj Cvetka Vidonja Mali

2-IMG_9649 4-IMG_9654

7-IMG_9674 3-IMG_9653

6-IMG_9670 5-IMG_9658 1-IMG_9641