Obeležili smo 8.marec Dan žena, in materinski dan.

Včasih se zalotim, da mi ustaljene navade povzročajo nemir in milo rečeno dolgočasnost. Za naše društvo pa je taka ustaljena navada praznovanje dneva žena. Organiziramo prijeten dogodek in se ga že veliko prej veselim. Tudi letos je bilo to zadovoljstvo popolno.

IMG_9001Po uvodnem pozdravu g. predsednice, smo najprej poslušali malo zgodovine o prazniku. Potem pa so nas razveseljevale naše članice.

Gospa Brinjškova nas je spet presenetila. Prejšnja leta smo občudovali njene akvarele, letos p a čudovite kiparske izdelke. Pridobili smo novo članico gospo Nino Kacin, ki je navdušila z razstavo akvarelov, še posebno z umetniško sliko svojega kužka, ki je bil tako nazorno naslikan, da bi skoraj zalajal. Obema smo čestitali za uspešnost,ob izobraževanju na tretji univerzi v Ljubljani,v zahtevnih smereh umetniškega ustvarjanja.

IMG_9029Občudovali smo izdelke gospe Metke Janc. Njene » punčke iz cunj«,so izdelane do potankosti tako, kot da so manekenke. I majo celo ime in potni list. Namenjene so Unicefovi organizaciji, saj prodaja ene igračke omogoča nakup cepiva otroku v Afriki-. Verjetno je g. Metki toplo pri srcu, ko prejme kartico zahvale otročka, ki ziblje njeno »punčko iz cunj« in je varen pred malarijo. Da vrne pozdrave, pa tudi sama nariše kartice in vizitke. Nekaj smo si jih lahko ogledali in seveda zavidali njeno vsestransko spretnost.

Koliko potrpljenja in znanja je potrebno vložiti v prikupne kvačkane izdelke, ki nam jih je predstavila g. Olga. Škoda, da nimamo več takih potrpežljivih in ustvarjalnih dam kot je ta naša članica, saj znanja kvačkanih ročnih del gredo v pozabo.

Obdani s takimi umetninami, cvetjem in drobnim pecivom, ki so ga z ljubeznijo prinesle udeleženke, tega srečanja, smo se posladkali še z poezijo naše Milice Pukl, ki nas vsako leto obdari z novimi verzi, ki pojejo o sreči in pričakovanju. Brez njenih pesmi bi bili prikrajšani za lepoto tega dne.

Gospa Brinjškova je prebrala pesmi z nekaj štajerskega dialekta, ki jih je napisal njen sošolec in poklonil svoji mami. Izžareva ljubezen do mame, ki predstavlja dom in življenje .

K lepemu vzdušju in popestritvi obeležja našega praznika so tudi letos prispevale pevke »Mlada srca«, Njihove pesmi in zvok kitare so privabile pesem na usta vsem prisotnim.

Hvala vsem za udeležbo ob praznovanju mednarodnega dneva žena, z mislijo pesnice Neže Maurer: Vse zmorem, le pozabiti ne smem tega.