Obeleženje dneva žena


Kot je v društvu že tradicija, smo tudi letos obeležili dan, ki je posvečen dekletom, ženam, materam, babicam, prababicam, skratka vsem ženskam, ki jih v življenju na različne načine srečujemo in ki bogatijo naš svet. Letos smo ta praznik obeležile sicer nekaj dni kasneje, 15. marca, v sejni dvorani v Četrtni skupnosti Vodmat. Svetovni dan žena je priložnost, da se vsaj enkrat na leto bolj poglobljeno posvetimo misli o mestu in vlogi ženske v družbi, družini in okolju, v katerem živimo. Mednarodni praznik žena nam veliko pomeni in je živ spomin na pogumne in trdne ženske preteklih in sedanjih časov.
Ob deklamiranju svojih avtorskih pesmi o ljubezni do žensk, narave in domovine je Milica Pukl marsikateri članici orosila oko.

Svoje izdelke so tudi letos predstavile nekatere članice in z njimi prav zares navdušile vse prisotne. Druge so prinesle svoje pekovske izdelke, tako da smo imeli prav dobro pojedino! Društvo pa je podarilo vsaki članici tudi rožo primulo.


Za veselje so tokrat poskrbeli člani pevske skupine Mlada srca, ki so nam zapeli nekaj narodnih pesmi, takšnih, ki jih znamo vsi, tako da smo lahko z njimi malo zapeli!


Največja sreča je, če bivamo v družbi ljudi, ki nas spoštujejo in nas imajo radi. Najlepše darilo, ki je povrhu še zastonj, je nasmeh, je lepa in prijazna beseda. Svojo moč gradimo na prijetnih spominih, sedanjost in prihodnost pa nam bogati prijazen pogled na svet, zato smo ponosne na prehojeno pot in pogumne za danes in jutri. Ob prazniku voščimo vse lepo vsem prijaznim in poštenim ljudem!
Zapisala in foto: Metka Janc