Občni zbor članov Zveze

13. marca 2014 smo se spet srečale na občnem zboru. Gostoljubje so nam prijazno nudili v Termah Dolenjske Toplice. Pregledale smo delo društev v letu 2013. Predsednica Zveze Duša Hlade Zore je čestitala vsem za dobro opravljeno delo, še posebej društvu iz Velenja za organizacijo prireditve ob svetovnem dnevu osteoporoze oktobra 2013. Potrdile smo poročilo predsednice ZDBOS in tudi poročilo predsednice nadzornega odbora Anice Pavlin o finančnem poslovanju. Kljub finančnim težavam so bili začrtani programi tako v društvih kot na Zvezi realizirani, kar je prav gotovo pogojeno z zavzetim delom vseh prostovoljk.

soncnica-logo

Vsebinski načrt dela za leto 2014 je osredotočen na ozaveščanje in izobraževanje, da bi bila osteoporoza še bolj razpoznavna, da bi čim več ljudi vedelo več o njenih vzrokih in kako jo preprečevati. Informacije o tem želimo usmeriti k mladim, zato naj društva poiščejo v sodelovanju s predavatelji zdravstvene vzgoje poti v izobraževalne ustanove.
Naslednji dan se je sestal še upravni odbor Zveze. Najdlje smo se zadržali ob finančnem poročilu in načrtu za tekoče leto. Sredstva FIHO so bila že doslej nerazumno majhna, sedaj pa so jih še razpolovili. Farmacevtske družbe, ki so nas prejšnja leta donirale, imajo same finančne težave, mnogi, na katere naslavljamo prošnje za pomoč, pa nam pogosto niti ne odgovorijo. Izid jesenske številke Sončnice, ki predstavlja za večino članstva edini stik z novostmi pri naši bolezni, je vprašljiv, ker preprosto ne bo denarja za strošek poštnine. Zato so nekatere članice upravnega odbora predlagale, da bi poštnino za svoje člane pokrila društva sama.