Napovednik za september 2015

soncnica-novicke-1

DRUŠTVO ZA PREPREČEVANJE OSTEOPOROZE ZAGORJE OB SAVI

·         3. sept. začnemo ob 18. uri s telovadbo v telovadnici OŠ Slavko Grum. Vadba bo potekala 1 x tedensko vse do konca maja 2016.

·         12. sept.: kopalni izlet v Strunjan. V programu je 3-urno kopanje v bazenih hotela Svoboda, kosilo, popoldne pa ogled kobilarne Lipica.

DRUŠTVO ZA OSTEOPOROZO POMURJE RADENCI

·         Od 28. 8. do 5. 9. bomo letovali na polotoku Pelješac v kraju Orebić, prijavljenih je kar 59 članov in članic društva.

·         5. 9.  se bo ena skupina udeležila Festivala praženega krompirja v Mokronogu na Dolenjskem.

DRUŠTVO ZA PREPREČEVANJE OSTEOPOROZE POSAVJE

·         Terapevtska vadba pod vodstvom fizioterapevtk, ki poteka od septembra 2015 do junija 2016 se začne v Termah Čatež in v Sevnici po urniku, ki ste ga prejeli v opomniku za jesenske aktivnosti.

·         Gibanje za zdravje bo prav tako potekalo po v skupinah dogovorjenem urniku.

·         Na novo uvajamo plavanje vsak četrtek od 10.00 do 13.00 v termalnem bazenu hotela Paradiso v Dobovi.

·         17. sept.: organizirajo članice iz Sevnice za vse člane društva izlet na Lisco. Pripravljajo zanimiv program. Zaradi organizacije ogledov in prevoza je nujna prijava na telefonsko številko tajnice ali po njeni e-pošti.

GORIŠKO OSTEOLOŠKO DRUŠTVO NOVA GORICA

Program:  Druženje s hojo ob sredah
Zbirno mesto je na parkirni prostor na Ulici Gradnikove brigade (ob kontejnerju Humana),  odhod ob 8.30. Prevoz z osebnimi vozili, stroške vožnje plačamo vozniku. Zadolžen za program: Željko Albreht.

16. september – Spoznajmo slovensko vas Pevmo.
Vodila nas bo in seznanjala z zanimivostmi kraja Marija Mercina.

Program:  Izleti
Zadolžena za program: Tonica Rijavec Pečanec

25. september – Obiščimo Zasavje
Odhod z avtobusne postaje Nova Gorica ob 8.30. Spoznavali  bomo zanimivosti Zasavja. Začeli bomo v geometrijskem središču Slovenije, Geoss, kjer je težišče naše države. Naslednji postanek bo na Sveti gori nad Litijo. Do romarske cerkve, posvečene Materi božji, je od gostišča 300 m hoje. Od tu se razprostira razgled vse do Triglava, Pohorja in Snežnika. Sledi vožnja do Steklarne Hrastnik, znane po vsem svetu, kjer si bomo ogledali proizvodnjo steklenih izdelkov. Obiskali bomo Zasavki muzej Trbovlje (prikaz novejše zgodovine in rudarske kolonije Njiva). Da bi pobliže spoznali trdo življenje rudarjev si bomo ogledali še rudarsko stanovanje. Sledi vožnja v Zagorje ob Savi, ki je razpotegnjeno mesto z zelo bogato zgodovino. Druženje bomo zaključili z zgodnjo večerjo v prijetnem gostišču. Povratek  je predviden v večernih urah. Cena  izleta (prevoz, ogled steklarne, ogled muzeja in zunanji ogledi po programu z organiziranim vodenjem in večerjo) znaša 35 €, ob minimalnem številu 46 izletnikov. Prijave s plačilom prispevka bomo sprejemali v  sredo, 26. avgusta, v dežurstvu od 15.30 do 17.30 in v nadaljnjih dežurstvih do zasedbe prostih mest.

Pa še to:
30. september  – dan starostnikov bomo obeležili skupaj z društvom upokojencev. Zbirno mesto na Trgu Evrope ob 15. uri. Hoje cca 1 uro.

Pisarno imamo v novih prostorih v Domu upokojencev, cesta v smeri proti Ponovcu, glej našo tablo in še tablo Čevljar.

DRUŠTVO BOLNIKOV Z OSTEOPOROZO KRANJ

Mi smo septembra, od 13.9. do 19.9, na morju – v Strunjanu. Tam se bomo rekreirali, plavali, telovadili, hodili, meditirali, zabavali, smejali….

OBMOČNO DRUŠTVO BOLNIKOV Z OSTEOPOROZO CELJE

Poleg rednih aktivnosti se bomo v mesecu septembru predstavili na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju od 8.9.-13.9.2015. Na sejmu bomo delili strokovno literaturo, izvajali meritve mineralne kostne gostote, s plesom bo nastopila plesna skupina Sončnice.

28.9.2015 se bomo odpravili na izlet v Vipavo.