Napovednik dogodkov za marec 2015

 Prva dva meseca dela v društvih so bila namenjena predvsem pripravi poročil in prijav na razpise za pridobitev javnih sredstev po razpisih ter pripravam na izvedbo zborov članov. Z marcem pa se že začenja živahno izvajanje zastavljenih programov.

PREKMURSKO OSTEOLOŠKO DRUŠTVO MURSKA SOBOTA soncnica-novicke-1

 •  V petek, 13. 3. 2015, organiziramo enodnevni izlet v Celje na sejem ALTERMED, FLORA IN POROKA. Odhod bo ob 8. uri z avtobusne postaje v Murski Soboti. Udeležili se bomo enournega predavanja mednarodno priznane ambasadorke zdravega načina življenja Sanje Lončar na temo Resnice in zmote o osteoporozi. Po predavanju bo degustacija zdrave prehrane in prost ogled sejma. Imamo še nekaj prostih mest, cena izleta je 13 eur.
 • Od 23. 3. 2015 do 27. 3. 2015 bomo v Zdravilišču Rogaška Slatina. Še vedno se lahko prijavite. Več informacij dobite na agenciji Pütra v Šavel centru.
 • 27. 3. 2015 bo – kot vsak zadnji petek – ob 10. uri pohod. Vodi ga Fani! Pridružite se nam. S sabo prinesite pohodne ali nordijske palice.
  Telovadba je vsak teden z vaditeljico Urško.

 DRUŠTVA ZA OSTEOPOROZO ORMOŽ soncnica-novicke-1

 •  ZBOR DRUŠTVA  bo v soboto,  7. 3. 2015, ob 11. uri v jedilnici Osnovne šole Ormož na Hardeku.
  Po končanem zboru bo Jovan Peševski, dr. dent. med., predaval o VPLIVU KRONIČNIH BOLEZNI  NA ORALNO ZDRAVJE.
 • V petek, 13. 3. 2015, se bomo odpravili na 20. jubilejni sejem FLORE, ALTERMEDA IN POROK V Celje. Tam se bomo udeležili predavanja mednarodno priznane ambasadorke zdravega načina življenje Sanje Lončar z naslovom RESNICA IN ZMOTE O OSTEOPOROZI.
  Če nam bo uspelo dobiti predavatelja, bomo imeli konec marca delavnico na temo priprave zdrave prehrane.

DRUŠTVO ZA PREPREČEVANJE OSTEOPOROZE POSAVJE soncnica-novicke-1

 •  Na občnem zboru se bomo zbrali 4. 3. 2015 ob 16. uri v dvorani Mladinskega centra Brežice. Po zboru nam bo Darja Gašperlin Dovnik, dr. med., spec. gin. in porod., predavala O  SARKOPENIJI.  V kulturnem programu bomo prisluhnili pesmim v izvedbi Marka Železnika (tenor), Željke Smičibrade (sopran) in Anje Derstvenšek (citre, klavir).
 • Terapevtska vadba v Termah Čatež in v ZD Sevnica poteka po urniku, prav tako aktivnosti po programu Gibanje za zdravje.
 • Od 23. do 28. marca bomo na dnevih zdravja v Zdravilišču Radenci. Cena polnega penziona je 39,90 eur na dan. Še se lahko prijavite!