Načrt dejavnosti do konca leta

 

                   Obvestilo 3 / 2015

 soncnica-logoLjubljana 3. 9. 2015     Prijazen pozdrav!  Smo v mesecu septembru in kot obljubljeno vam pošiljamo obvestilo 3/2015. Zapisali smo najpomembnejše podatke o naših dejavnostih do konca leta, za dodatne informacije vas vabimo, da nas obiščete med uradnimi urami v pisarni društva na Potrčevi 16. ali pokličete vsak torek  od 10. -12. ure na telefonsko številko  01/ 540 19 15.

 POTEPANJA

10.septembra se bomo ob 10. uri zbrali na Bavarskem dvoru in se ob 10.15 z avtobusom LPP št. 19B odpeljali na Podpeško jezero. Vodja izleta ga.Štefanija Sever.

08.oktobra  bomo zaradi velikega zanimanja ponovili ogled Kristalne palače v sklopu trgovskega centra BTC. Ob ob 10. uri se bomo zbrali pred Kristalno palačo in se pod vodstvom Desanke Žnidaršič odpravili na krajši ogled in na kavico.

12.november ob 17.uri načrtujemo namesto potepanja ogled gledališke predstave v Šentjakobskem gledališču.Ker programi še niso na voljo vam kaj več podatkov ne moremo sporočiti. Prosimo da za več informacij pokličete v društvo od 20. septembra dalje.

10. decembra bo naš tradicionalni ogled novoletno okrašene Ljubljane. Ob 16. uri se dobimo na Prešernovem trgu, pred Prešernovim spomenikom, gremo na krajši sprehod in zaključimo ob “kuhančku”.

IZLET V HRVAŠKO ISTRO

Enodnevni izlet v Istro bo 24.09.2015 . Odhod avtobusa ob 7. uri zjutraj izpred hale Tivoli. Peljali se bomo čez mejni prehod Dragonja mimo Buj, ob reki Mirni do Motovuna, kjer načrtujemo postanek z ogledom , nato mimo Buzeta do Roča, kjer si bomo po ogledu privoščili istrsko malico (mineštro z miško) in nato še ogled najmanjšega mesta na svetu HUM-a. Povratek mimo Buzeta  čez mejni prehod Sočerga, na poti še ogled freske v Hrastovljah. Predviden povratek v Ljubljano do 20.00 ure.

Cena izleta je 40 EUR in vključuje: prevoz, vodenje, vstopnine in kosilo (istrska malica).

Kava in pijača v ceno nista vključeni.

Prijave s plačilom bomo sprejemali do 15.09.2015. Ob prijavi boste dobili tudi program izleta.

 

OBELEŽJE SVETOVNEGA DNE OSTEOPOROZE

bo v soboto 17. oktobra. Odhod avtobusa  s parkirišča v Tivoliju bo ob 7.30 uri. Povratek v Ljubljano do 19.ure. Članice društva za osteoporozo Dolenjske, ki je letos organizator obeležja, nam bodo pripravile lep dogodek in vredno se ga bo udeležiti. Prireditev ob obeležju svetovnega dne bo v Teniškem centru Otočec. Začetek uradnega dela prireditve bo ob 13.uri , ob 15.uri je predvideno kosilo, sledilo bo družabno srečanje z glasbo. Pred prireditvijo načrtujemo ogled SLAKOVE DOMAČIJE in Šentjerneja.

Predvidena  cena je 35EUR , če nas bo v avtobusu najmanj 25 oseb. Cena vključuje: prevoz, prispevek društvu v Novem mestu za organizacijo in kosilo, ogled Slakove domačije .

Prijave in vplačila  sprejemamo v društvu do vključno 06.10.2015. Vse ostale informacije lahko dobite v društvu.

PREDAVANJA

9.novembra ob 16. uri bo v predavalnici UKC Ljubljana predavanje: Prehrana pri sladkorni bolezni in osteoporozi, predavateljica Jana Klavs, višja medicinska sestra, UKC Ljubljana, KO za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni.

14.decembra ob 16 uri bo v predavalnici UKC Ljubljana predavanje:   Ali se pacienti zavedamo svojih pravic, predavateljica Duša Hlade Zore,  dr. med., zastopnica pacientovih pravic .

 SEJEM NARAVA IN ZDRAVJE od 5. do 8. novembra 2014

Tudi letos se bomo predstavili na sejmu Narava in zdravje na Gospodarskem razstavišču. Imeli bomo svoj razstavni prostor na katerem bomo predstavili naše dejavnosti , merili mineralno kostno gostoto z ultrazvokom in s pomočjo računalniškega programa FRAX pri obiskovalcih izračunali tveganje za osteoporozne zlome. Obiščite nas! Več informacij boste dobili v društvu po 1.oktobru.

 OBVESTILA

Telovadba in plavanje

S plavanjem v URI Soča pričnemo 18. septembra, z vodeno vadbo v bazenu pa 2. ali 9. oktobra. Cena 25 EUR na mesec ostane do nadaljnega nespremenjena. Prijave sprejemamo v društvu do popolnitve prostih mest.

S terapevtsko telovabo bomo začeli 2.oktobra ob 9.00 uri na Štefanovi ul. za prvo skupino in 5.10.2015 ob 8.30 uri na Štefanovi (druga skupina ) ter 6.10.2015 ob 17.00 uri na Zarnikovi.

Obveščamo vas, da bomo vadbo za drugo skupina na Štefanovi ul.organizirali le,če bo prijavljenih dovolj udeleženk, kar pomeni najmanj 10.

 NE PREZRITE!!!

 PRIJAVE za vse skupine sprejemamo v društvu  od 8.septembra do popolnitve prostih mest, to pomeni do 20 članic na skupino. Potrudili se bomo, da bomo upoštevali vaše želje in boste uvrščeni v skupino, ki bi jo radi obiskovali, vendar vam tega zaradi spoštovanja enakopravnosti naših članov ne moremo zanesljivo zagotoviti. Prosimo, da se prijavite čimprej.

Članarina 2015

Članarina za leto 2015 je 15,00 EUR. Prosimo člane,ki še niso poravnali članarine za leto 2015, da neplačano članarino čimprej poravnajo in ostanejo člani našega društva.

 

Obvestila 3/2015 in načrt dejavnosti do konca leta si lahko preberete tudi  na spletni strani www.osteoporoza.si

V rubriki društva poiščite Društvo bolnikov z osteoporozo Ljubljana in si preberite naše prispevke.

Lep pozdrav

za upravni odbor Društva bolnikov z osteoporozo Ljubljana

Duša Hlade Zore,  predsednica