Literarni natečaj Resno in manj resno o osteoporozi

V začetku oktobra se je uspešno zaključil literarni natečaj Resno in manj resno osteoporozi, ki ga je zveza organizirala v sodelovanju s farmacevtskima družbama Roche in GlaxoSmithKline. Namen natečaja je bil, da se na drugačen – lahkotno humoren in hkrati poučen – način opozori na osteoporozo in osebno tveganje za to bolezen, saj se z njo v Sloveniji spopada že 140.000 ljudi.

Odziv je bil presenetljivo spodbuden, saj smo prejeli veliko prispevkov, ki jih je podrobno pregledala komisija. Izbrala je enajst najbolj izvirnih prispevkov. Nekateri med njimi so tudi s kančkom humorja prikazali, kakšen je vsakdan bolnic in bolnikov z osteoporozo – da je včasih lahko hudo, da je pomembno imeti ob sebi prijatelje, da se je z osteoporozo treba naučiti živeti. Enajst izbranih del je prispevalo k nastanku končnega izdelka literarnega natečaja, simpatične izobraževalne knjižice »Resno in manj resno o osteoporozi«.

V knjižici, ki je brezplačna in bo v nadaljnjo pomoč pri ozaveščanju o osteoporozi, boste poleg prispevkov natečaja našli tudi strokovne nasvete, zanimivosti o tem, kaj znane osebnosti menijo o osteoporozi, poučili pa se boste lahko tudi o mitih, povezanih s to boleznijo. O vsem tem in še čem se lahko poučite v novi knjižici Resno in manj resno o osteoporozi, dodatne informacije pa lahko dobite na telefonski številki 041 365 443 (vsako sredo med 9.00 in 12.00 uro in četrtek med 10.00 in 12.00 uro) oziroma na e-naslovu [email protected].

Še enkrat čestitamo vsem izbranim avtorjem za izvrstne prispevke, ostalim pa se zahvaljujemo za sodelovanje v natečaju. Obveščamo vas tudi, da bo zveza s številnimi akcijami, druženji in drugimi zabavnimi dejavnostmi še naprej skrbela za stalno ozaveščanje o osteoporozi in upamo v uspešno sodelovanje tudi v prihodnje!

Seznam avtorjev in naslovov objavljenih besedil v knjižici Resno in manj resno o osteoporoziResno in manj resno o osteoporozi

Marija Horvat Kramljanje Ane in Bare

Ivan Trogar Moški z osteoporozo, ki boli

Marta Režonja Kaj to z mano se godi?

Majda Kostanjšek Jaz in moja Marinka

Mihela Avguštin Malo za šalo, malo zares, a bilo je čisto zares

Mimica Klemen Kaj se v Ljutomeru in okolici godi

Vida Varl »Mami, kako si se ti spremenila …«

Ivanka Kostantino Jaz in Osteoporoza

Jožica Unger Terapije za osteoporozo!

Danijela Zupan Medve / Ona in jaz

Marinka M. Miklič Samo na noge bi se rada postavila

 

 

Preberite zgodbe v celoti v priloženi knjižici.